meb-2018-bilsem-bireysel-degerlendirme-sinavi-sonuclari- - Bilsem Online

meb-2018-bilsem-bireysel-degerlendirme-sinavi-sonuclari-

MEB 2018-2019 Yılı Bilim ve Sanat Merkezlerine Yerleştirme Sonuçlarına www.meb.gov.tr adresinden görebilirsiniz

Google PlayApp Store
13 Temmuz 2018

2018 - 2019 BİLSEM SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI!

BİLSEM sınav sonuçları için meraklı bekleyiş sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), özel yetenekli öğrencilerin belirlenmesi amacıyla düzenlenen Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) öğrenci seçme sınavının merakla beklenen bireysel yetenek sonuçları açıklandı.

BİLSEM 1. 2. ve 3. sınıflar için gerçekleştirilen grup tarama sonuçları neticesinde, bireysel yetenek sınavına giren öğrencilerin sonuçları belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ve üstün yetenekli öğrencilerin daha iyi ve en iyi şekilde eğitim-öğretim hayatına adapte edilmesini amaçlayan BİLSEM’ in sonuçları açıklandı.

BİLSEM Nedir?

Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltılmış ismidir. Her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen tarihlerde açılan sınavlara, katılan öğrenciler sınav sonuçlarına göre Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinde yerleşme hakkı kazanırlar. Bilim ve Sanat Merkezleri ilkokul çağındaki özel yetenekli öğrencilerin (resim, müzik ve genel zihinsel yetenek) örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılmış olan bağımsız özel eğitim kurumlarıdır.

İlkokul 1. 2. ve 3. sınıflara devam edip genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında akranlarından ileri düzeyde farklılık gösterdiği düşünülen öğrencilerin sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilmesiyle Bilim ve Sanat Merkezleri'ne öğrenci seçim süreci başlamaktadır. Aday gösterilen öğrencinin velisi uygulama ücretini yatırdıktan sonra gözlem formları sınıf öğretmenleri tarafından e-okul sistemi üzerinde doldurulur Bilim ve Sanat Merkezleri’nin temelinde örgün milli eğitimimize alternatif olması değil; tam tersi destekleyici olması fikri vardır. Bu sebeple Bilsem’in bir parçası olacak olan yerleştirilme hakkı kazanan tüm öğrenciler, örgün eğitim saatleri dışında olacak şekilde bu özel niteliğe sahip Bilim ve Sanat Merkezlerinde destekleyici eğitimler ile kendilerini geliştirmektedirler.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özel yetenekli, üstün zekalı öğrencilerin tespiti amacıyla yapılan sınavın Bireysel Değerlendirme Sınav aşaması da sona ermiş oldu.

Öğrencilere nasıl bir eğitim verilir?

Kayıtları yapılan öğrencilerin hazır bulunurluk düzeyi ölçüldükten sonra Bilim ve Sanat Merkezlerinde;

Uyum (Oryantasyon),   Destek Eğitimi (İletişim Becerileri, Grupla Çalışma Teknikleri, Öğrenme Yöntemleri, Problem Çözme Teknikleri, Bilimsel Araştırma Teknikleri, Yabancı Dil, Bilgisayar, Sosyal Etkinlikler) Bireysel Yetenekleri Fark Ettirme, Özel Yetenekleri Geliştirme, Proje Üretimi/Yönetimi alanlarında düzenlenmiş eğitim programlarına alınırlar.

SINAV SONUÇLARI!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan sınav sonuçlarına aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz.

http://www.meb.gov.tr/2018-2019-egitim-ogretim-yili-bilim-ve-sanat-merkezlerinde-egitim-almaya-hak-kazanan-ogrencilerin-yerlestirme-sonuclari/duyuru/16788/tr

2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren Bilim ve Sanat Merkezlerinde eğitimlerine devam edecek öğrencilere yönelik bireysel değerlendirme ve yetenek komisyonları değerlendirmeleri tamamlanmıştır.

SINAV İTİRAZLARI!

Bireysel değerlendirme, Genel, Zihinsel, Resim ve Müzik alanlarında yapılmış olup, buna ilişkin itirazlar Milli Eğitim Bakanlığı'nın sonuçları www.meb.gov.tr yayınlanması ile 16-20 Temmuz 2018 tarihleri arasında 5 (beş) iş günü içinde T.C. Kimlik Numarası, İmza ve Adres Bilgilerinin bulunduğu itiraz dilekçesiyle öğrenci velisi tarafından İl Milli Eğitim Müdürlükleri İl Tanılama Sınav Komisyonlarına yapılacaktır. 

İl Milli Eğitim Müdürlükleri İl Tanılama Sınav Komisyonları itirazları değerlendirdikten sonra itiraz sonucu ile ilgili olarak veliyi bilgilendireceklerdir.

Bilim ve Sanat Merkezlerine Yerleştirme ve Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır

Bilim ve sanat merkezlerine yerleşmeye hak kazanan öğrenciler 03-07 Eylül tarihleri arasında bilim ve sanat merkezlerine kayıtlarını yaptıracaklardır.

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store