2019-2020 YILI BİLSEM SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI! - Bilsem Online

2019-2020 YILI BİLSEM SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), özel yetenekli öğrencilerin belirlenmesi amacıyla düzenlenen Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) öğrenci seçme sınavının merakla beklenen uygulama sınav sonuçları açıklandı.

Google PlayApp Store
14 Ekim 2020

2019 - 2020 BİLSEM GRUP TARAMA UYGULAMA SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), özel yetenekli öğrencilerin belirlenmesi amacıyla düzenlenen Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) öğrenci seçme sınavının merakla beklenen uygulama sınav sonuçları açıklandı.


BİLSEM Nedir?

Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltılmış ismidir. Her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen tarihlerde açılan sınavlara, katılan öğrenciler sınav sonuçlarına göre Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinde yerleşme hakkı kazanırlar. Bilim ve Sanat Merkezleri ilkokul çağındaki özel yetenekli öğrencilerin (resim, müzik ve genel zihinsel yetenek) örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılmış olan bağımsız özel eğitim kurumlarıdır.

İlkokul 1. 2. ve 3. sınıflara devam edip genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında akranlarından ileri düzeyde farklılık gösterdiği düşünülen öğrencilerin sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilmesiyle Bilim ve Sanat Merkezleri'ne öğrenci seçim süreci başlamaktadır.

Bilim ve Sanat Merkezleri’nin temelinde örgün milli eğitimimize alternatif olması değil; tam tersi destekleyici olması fikri vardır. Bu sebeple Bilsem’in bir parçası olacak olan yerleştirilme hakkı kazanan tüm öğrenciler, örgün eğitim saatleri dışında olacak şekilde bu özel niteliğe sahip Bilim ve Sanat Merkezlerinde destekleyici eğitimler ile kendilerini geliştirmektedirler.

 

SINAV SONUÇLARI!

Grup tarama uygulaması baraj puanları; genel zihinsel, görsel sanatlar ve müzik yetenek alanlarının her biri için ayrı olacak şekilde Türkiye ortalamalarına göre belirlenmiştir. Yetenek alanlarına ve sınıf düzeylerine göre bireysel incelemeye hak kazanan öğrenciler için belirlenen taban puanlar aşağıda belirtilmiştir.

Grup tarama uygulamasında 1. sınıflara 60, 2 ve 3. sınıflara 70 soru sorulmuş olup her doğru cevap 10 puan olarak hesaplanmıştır . Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilerimiz 11 Kasım 2020 tarihinden itibaren bireysel değerlendirme giriş belgelerini kayıtlı oldukları okul idaresinden alacaklardır. Bireysel değerlendirme sonucunda bilim ve sanat merkezlerine yerleşmeye hak kazanan öğrencilerimiz 2021-2022 eğitim öğretim yılından itibaren eğitimlerine başlayacaklardır.  

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan sınav sonuçlarına aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz.

http://www.meb.gov.tr/sinavlar/sorgu/diger/ss/2020/bilsem_13102020_hgdrtf/Ss.asp


SINAV İTİRAZLARI!

Tablet bilgisayar ile yapılan grup tarama uygulama sonucuna ilişkin itirazlar, sonuçların http://www.meb.gov.tr adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan beş iş günü içinde öğrenci velisi tarafından http://esinav.meb.gov.tr adresinden yapılacaktır.

Genel Müdürlüğe ulaşan itirazlar değerlendirildikten sonra yine aynı sistem üzerinden veliye bilgilendirme yapılacaktır.

 

 

 

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store