2019 Bilsem Bireysel Değerlendirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? - Bilsem Online

2019 Bilsem Bireysel Değerlendirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Bilsem 2. Aşama Bireysel Değerlendirme Sınavı Sonuçları 09 Ağustos 2019 tarihinde www.meb.gov.tr adresinden ilan edilecek.

Google PlayApp Store
8 Temmuz 2019


Milli Eğitim Bakanlığı 2019 yılı BİLSEM 1. 2. ve 3. sınıflar için Bilsem grup tarama uygulamasında başarılı olan öğrencilerin, 2. Aşama bireysel değerlendirme sınavı 13 Mayıs 2019 tarihinde başladı ve 09 Ağustos 2019 tarihine kadar devam edecek.


MEB Bilsem 2. Aşama Bireysel Değerlendirme Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sayfasında yer alan açıklama doğrultusunda, 2019 Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama Kılavuzu kapsamında gerçekleştirilen bireysel değerlendirme sonuçları 21 Ağustos 2019 tarihinde duyuru ile açıklanacaktır. Bireysel Değerlendirme Sonucunda “Bilim ve Sanat Merkezleri” ne Kayıt Hakkı Kazanan Öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi sayfasından sonuçlarına ulaşabileceklerdir.

 


MEB Bilsem 2. Aşama Bireysel Değerlendirme Sonuçlarına İtiraz Ne Zaman Olacak?

Genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında yapılan 2. Aşama Bireysel Değerlendirme sınavına ilişkin itirazlar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sonuçları www.meb.gov.tr yayımlamasından itibaren başlayan 5 (beş) iş günü (22 - 28 Ağustos) içinde T.C. Kimlik Numarası, İmza ve Adres Bilgilerinin bulunduğu itiraz dilekçesiyle öğrenci velisi tarafından İl Milli Eğitim Müdürlükleri İl Tanılama Sınav Komisyonlarına yapılacaktır. 

İl Milli Eğitim Müdürlükleri İl Tanılama Sınav Komisyonları itirazları değerlendirdikten sonra itiraz sonucu ile ilgili olarak veliyi bilgilendireceklerdir.

Grup Tarama Sınavını başarıyla tamamlayan öğrenciler, 2. Aşama Bireysel Değerlendirmede de ortalamanın üzerinde sonuç alması halinde Bilim Sanat ve Merkezleri'nde eğitim almaya hak kazanacak. Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin 26 Ağustos – 13 Eylül 2019 tarihleri arasında kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecektir.                                                                                                                                                          


BİLSEM Nedir? 

Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltılmış ismidir. Her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen tarihlerde açılan sınavlara, katılan öğrenciler sınav sonuçlarına göre Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinde yerleşme hakkı kazanırlar. Bilim ve Sanat Merkezleri ilkokul çağındaki özel yetenekli öğrencilerin (resim, müzik ve genel zihinsel yetenek) örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılmış olan bağımsız özel eğitim kurumlarıdır. 

İlkokul 1. 2. ve 3. sınıflara devam edip genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında akranlarından ileri düzeyde farklılık gösterdiği düşünülen öğrencilerin sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilmesiyle Bilim ve Sanat Merkezleri'ne öğrenci seçim süreci başlamaktadır. 

Bilim ve Sanat Merkezleri’nin temelinde örgün milli eğitimimize alternatif olması değil; tam tersi destekleyici olması fikri vardır. Bu sebeple Bilsem’in bir parçası olacak olan yerleştirilme hakkı kazanan tüm öğrenciler, örgün eğitim saatleri dışında olacak şekilde bu özel niteliğe sahip Bilim ve Sanat Merkezlerinde destekleyici eğitimler ile kendilerini geliştirmektedirler.


Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store