Bilsem Nedir, Nasıl Başvurulur ve Nasıl Kazanılır? - Bilsem Online

Bilsem Nedir, Nasıl Başvurulur ve Nasıl Kazanılır?

Yeni müfredata göre BİLSEM sınavına başvurabilmek için öğrencimizin öğretmeni tarafından aday gösterilmesi gerekmektedir. Sonrasında “ÖN DEĞERLENDİRME”- “BİREYSEL DEĞERLENDİRME” şeklinde 2 aşamadan oluşacak sınavı geçen öğrenciler BİLSEM okullarında eğiti

Google PlayApp Store
3 Şubat 2022

BİLSEM sınavı son 4 yıldır tablet üzerinden yapıldığı için, bu sınava hali hazırda en etkili hazırlık yöntemi halen tablet ve telefonda çalışabilen eğitim platformlarıdır. Bu neden her yıl onbinlerce öğretmen ve veli bilsemonline.com’u tercih ediyor. Bilsemonline’ı mutlaka deneyin. 


BİLSEMONLINE WEB

BİLSEMONLINE ANDROİD UYGULAMA

BİLSEMONLINE IOS UYGULAMA


 BİLSEM: Bilim ve sanat merkezleri isminin kısaltmasıdır. Bilim ve Sanat Merkezleri üstün yetenekli potansiyeli taşıyan çocuklar için örgün eğitime destekleyici bir eğitim olması hedeflenmiştir. Bu sebeple BİLSEM sınavlarında başarılı olan öğrenciler okul saatleri dışında BİLSEM okullarında eğitim görürler.

BİLSEM okullarının en temel amacı üstün yetenekli potansiyeli yüksek çocukların yeteneklerini destekleyecek ek bir eğitim sistemi oluşturmak ve bu çocukların yeteneklerini yüksek verimlilikle kullanmalarını sağlamaktır.  

Bilsem sınav sistemi 31 Aralık 2021 tarihinde yayınlanan kılavuz ile yapısal olarak değil, işleyiş olarak bazı değişimlere uğramıştır.

Yeni müfredata göre BİLSEM sınavına başvurabilmek için öğrencimizin öğretmeni tarafından aday gösterilmesi gerekmektedir. Sonrasında “ÖN DEĞERLENDİRME”- “BİREYSEL DEĞERLENDİRME” şeklinde 2 aşamadan oluşacak sınavı geçen öğrenciler BİLSEM okullarında eğitim görmeye hak kazanacaktır.

Maddeler halinde sıralarsak BİLSEM sınavını kazanmak için geçilmesi gereken 3 adım vardır.

1-Sınıf öğretmenlerinin aday gösterdikleri öğrenciler için aday gözlem formunu doldurması. (10- 21 Ocak)

2-Ön değerlendirme süreci. (19.02.2022 – 08.05.2022)

3-Bireysel değerlendirme süreci. (19.02.2022 – 08.05.2022)

 

BİLSEM sınavlarını kazanmak için çocuğumuzun kendi potansiyelini gösterebilmesi çok önemlidir. Bunun için hazırlıksız olduğu tipte sorularla karşılaşması durumunda çocuklarımız da anksiyete vb. sorunlara sebep olmaması için sınava hazırlanması önemlidir. Benzer tipte soruları doğru yöntemlerle çözerek ilerlemeli ve potansiyelini ifade edebilecek hal gelmelidir.

 

Bilsem Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

Bu sene yayınlanan kılavuza göre BİREYSEL DEĞERLENDİRME’ye alınacak öğrencilerin açıklanacağı gün 03 Haziran 2022 olarak belirlenmiştir.

Bu durumda okullarda yapılacak ÖN DEĞERLENDİRME sınavlarının sonuçları 3 Haziran 2022 de yayınlanacak denilebilir.

BİLSEM okullarına kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin listesi ise 19 Ağustos 2022 de yayınlanacaktır.

Elbette bu yayınlanan liste sonrası 22-26 Ağustos 2022 sınav sonuçlarına itiraz başvuruları alınacaktır. Bu başvurulardan önce açıklanan listede herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır. İtiraz edenler arasında haklı bulunanlar dışında listede herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır. 

BİLSEM sınavlarını kazanmak için en doğru çalışma kaynağı 4 yıldır Türkiye’nin bu alandaki Lider Platformu Bilsemonline.com’dur.

BİLSEM sınavları “Ön Değerlendirme” aşaması 51 soruluk genel zeka ölçümü sorularından oluşan sınavdır. BİLSEM okulları kurulduğu tarihten bu yana öğrencilerini seçmekte uyguladığı standart tipteki bu soruları %100 uyumlu bilsemonline.com platformu ile öğrencimizi sınava güçlü bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

 

Tüm yeni güncellemeler için bilsemonline.com’ takip ediniz!

 

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store