Bilsem Resim Alanından Değerlendirmeye Alınacak Öğrencileri Neler Bekliyor? - Bilsem Online

Bilsem Resim Alanından Değerlendirmeye Alınacak Öğrencileri Neler Bekliyor?

Bilsem bireysel değerlendirmeye resim yetenek alanından girecek öğrencileri neler bekliyor?

Google PlayApp Store
24 Mayıs 2019

Bilsemonline ile sınava hazırlanan öğrencilerimiz ikinci aşamaya geçerek bireysel değerlendirmeye hak kazandılar. Velilerimizden gelen teşekkür mesajları ve yüzlerce minik dostlarımızın başarısı bizleri çok gururlandırdı. İkinci aşama için de benzer başarıyı bekliyoruz.

Zengin içeriğimiz ile sadece sınav için değil, zeka gelişimi için de en iyi platform olan bilsemonline, çocukların gelişimine doğrudan katkı sağlamakla birlikte gelecekte hayatı ve fikirleri anlamaları noktasında çocukların zekasının olumlu gelişimine de katkı sağlamaktadır. Aynı zamanda çağın tüm gereksinimlerine uygun sistemi ile çocukların gelişimi için en uygun online zemini ülkemiz çocukları hazırlamıştır ve geliştirmektedir.

Resim Yetenek Alanı Bireysel Değerlendirme Kriterleri

1. Resim yetenek alanında bireysel değerlendirme sürecinde;

a. Uygulamalar bir günde sabah 2 oturum ve öğleden sonra 2 oturum olacak şekilde gerçekleştirilecektir. Sorular sınıf düzeyine göre farklılık göstereceğinden adayların sınıf düzeyine göre uygulama salonlarına yerleştirilmesi gerekmektedir.

b. 1. sınıflar için 1. oturumda “İmgesel Resim” 2. oturumda “Tasarım ve Kompozisyon”

c. 2. sınıflar için 1. oturumda “İmgesel Resim” ile 2. oturumda “Tasarım ve Komposizyon”

d. 3. sınıflar için 1. oturumda “İmgesel Resim” 2. oturumda “Gözleme Dayalı Tasarım ve          Kompozisyon” değerlendirmeleri yapılacaktır.

2. “İmgesel Resim”, “Tasarım ve Kompozisyon” ve “Gözleme Dayalı Tasarım ve Kompozisyon”” başlıklarının konuları Genel Müdürlükler tarafından belirlenip uygulama günü il özel eğitim ve rehberlik şube müdürlüklerine ve BİLSEM müdürlüklerine elektronik posta yolu ile gönderilecektir.

3. Uygulama kâğıtları; A3 kâğıdı üzerine adayın adı, soyadı, T.C. kimlik numarası, okulu ve aday numarasının basılı olduğu ve baskılı kısmın yapıştırılabileceği formatta hazırlanacaktır.

4. Sanat ürününün değerlendirmesi; kompozisyon, çizgi, perspektif, oran-orantı ve yaratıcılık kriterleri çerçevesinde yapılacaktır.

5. Her bir üye, aday isimlerini görmedikleri resim kâğıtlarına birbirinden bağımsız ayrı ayrı not verecektir. Verilen puanlardan en yüksek ve en düşük olanları silinecek ve kalan üç puanın aritmetik ortalaması alınarak “Aday Puanı” oluşturulacaktır.

6. Uygulama öncesi adaylara puanlama cetveli hakkında açıklama yapılacaktır. Adayların dikkat etmeleri gereken hususlar belirtilecektir.

7. Uygulama; 2B kalem, yumuşak silgi, kalemtıraş ve A3 kâğıt ile yapılacaktır. Uygulamada kullanılacak tüm malzemeler BİLSEM’ler tarafından temin edilecektir.

8. Uygulamaya girecek adayların uygulama salonlarına alınırken yanlarında kâğıt, kalem, boya kalemi vb. materyaller bulunmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Adayların kâğıt üzerinde siyah renkli kalem dışında bir kalem ile çizme, boyama vb. işaretleme yapmaları durumunda adayın kâğıdı değerlendirmeye alınmayacaktır.

Bireysel değerlendirmeye girecek tüm öğrencilere başarılar diliyoruz…

 

GÖRSEL SANATLAR (RESİM) YETENEK ALANINDA BİLSEM’DE NELER YAPILMAKTADIR?

Görsel sanatlar yetenek alanında tanılanan üstün yetenekli çocuklara BİLSEM’de görsel sabatlarda okuryazarlık eğitimi verilmektedir. Görsel sanatların tüm alanlarıyla (resim, heykel karikatür, grafik, fotoğraf seramik tasarm, rölyef vb,) ilgili etkinlikler düzenlenip öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda gelişmelerini destekleyen çalışmalar yapılmaktadır.

 

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store