Bilsem Sınav Sonuçları-Bireysel Değerlendirme- Sınav Kaygısı - Bilsem Online

Bilsem Sınav Sonuçları-Bireysel Değerlendirme- Sınav Kaygısı

Bilsem Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? |Bireysel Değerlendirme Aşamasına Nasıl Hazırlanılır? | Sınav Kaygısı için Ne Yapılmalı? | Bireysel Değerlendirme Aşamasına Nasıl Hazırlanılır?

Google PlayApp Store
9 Mayıs 2022

Bilsem Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? | Bireysel Değerlendirme Aşamasına Nasıl Hazırlanılır? | Sınav Kaygısı için Ne Yapılmalı? 

 Bilsem sınavları 1. Aşaması “ÖN DEĞERLENDİRME” sınavları bitti. 13 Mayıs tarihinde sınav sonuçları açıklanacak ve kimlerin 2. Aşamaya yani “BİREYSEL DEĞERLENDİRME” sınavına girecekleri belli olacaktır.

Ön değerlendirme aşamasında öğrenciler BNV zekâ testi ile sınav ortamında sınanmıştır. Ancak Bireysel Değerlendirme aşamasında ise öğrenciler bire bir olarak sınanacak. WNV ve ASİS zekâ testleri ile mülakat benzeri bir düzende test edileceklerdir.

Çocuklarımızı 13 Haziran’da başlayacak olan BİREYSEL DEĞERLENDİRME aşamasına hazırlarken dikkat edilmesi gereken tüm maddeler şu şekildedir.

 1.      Çocuklarımızı bu zeka testlerine uygun sorularla hazırlayın;

WNV ve ASIS zeka testleri diğer zeka testlerinden çok farklı değildir. Ancak soru aşinalığı ve düşünme pratiklerinin çocuk üzerinde oluşması çocukları bire bir ortamda daha özgüvenli davranmalarını sağlayacaktır.

WNV ve Asis zeka testine %100 uyumlu bilsemonline.com ile 2. Aşamaya hazırlanabilirsiniz. Ücretsiz Üye Olun!


 2.      Çocuklarımızda sınav stresi oluşmasını engelleyin!

Çocuklarımız küçükte olsa bir sınava tabi tutulduklarını anlayabilecek yaştadırlar. Bu süreçte düzenli çalışmalarını teşvik edebilmek için onlarında ikna olabileceği ortamlar hazırlamak ve yetersizlik hissinden çıkarabilmek önemlidir.

Her çocuğun karakteri farklıdır. Bu yüzden çocuklara yaklaşım konusunda tek bir yöntemden bahsetmek doğru değildir. Sınav stresini hissettiğiniz ve baş edemediğiniz durumlarda profesyonel yardım almaktan lütfen çekinmeyiniz. Özellikle küçük yaşlarda başlayan stres belirtileri ilerleyen yaşlarda daha büyük sorunlara dönüşebilir. Bu sorunların büyük çoğunluğu veli kaynaklı olmakla birlikte çocuklarda da görüşülmesi gereken konular ortaya çıkabilmektedir.

Sınav stresi ile mücadele, oyun terapisi gibi bir çok konuda profesyonel destek için www.ankarapedagoji.com adresini ziyaret edebilir, kurumla iletişim numaralarından doğrudan iletişime geçebilirsiniz.


3.      Sınava yakın dönemlerde yapılması gerekenler nelerdir?

 13 hazirandan itibaren başlayacak olan Bireysel Değerlendirme aşaması öncesi, çocuğumuzun mülakat tarihine yakın zamanlarda,

a.      Düzenli uyumasını sağlayın.

b.      Çocuğumuzu mutlu eden ve faydalı yiyeceklere yönelin.

c.      Sınava kadar her gün bolca hareket ettiğinden emin olun. (Mülakat öncesinde mülakatını olumsuz etkileyecek kadar yorulmamasına dikkat edin.)

d.      Mülakattan bahsetmeden ona güvendiğinizi tavır ve konuşmalarınızla belli edin.

e.      Mülakat hazırlıklarını son günlere kadar çocuğunuzla birlikte yapın. Son günlerde yalnız hazırlanmasını sağlayın.

 

BİREYSEL DEĞERLENDİRME  Aşamasına nasıl hazırlanılır?

BİLSEM SINAVINA %100 UYUMLU HAZIRLIK PLATFORMU. ÜYE OLUN!


 BİREYSEL DEĞERLENDİRME  aşamasında 3 farklı sınav söz konusudur. Müzik bölümünden giren öğrenciler için müzik, resim bölümünden girenler için resim, genel yetenekten girenler için ise genel yetenek soruları ağırlıklı olarak yöneltilmektedir.

Çocuklarımıza her halükarda Asis ve WNV testi soruları yöneltilmektedir. Bu kapsamda mevcut becerilerini bu sınav sorularına göre hazırlamaları büyük önem taşımaktadır. Özellikle psikomotor becerilerini bu zeka testlerine göre hazırlamaları ( WNV -Asis ) çocuklarımızın kendi potansiyellerini yansıtmaları için çok önem taşımaktadır. 

 2. aşama olarak bilinen süreç ise bu sene “ BİREYSEL DEĞERLENDİRME” olarak yeniden tanımlandı. Bu aşama eski sınav süreçlerinde bulunan 2. Aşama ile aynı şekilde uygulanacak, “ÖN DEĞERLENDİRME” süreçlerini geçen çocuklarımızın bireysel olarak değerlendirilerek BİLSEM okullarına girip giremeyeceklerine karar verici son sınav olacaktır.

Çocuklarımızın BİLİŞSEL GELİŞİMİNİ hızlandırmak için bilsemonline.com’a ÜYE OLUN.


 “BİREYSEL DEĞERLENDİRME” aşaması daha çok bire-bir görüşme havasında çocuğumuzun kendini ifade etme şekline, zekasının farklı boyutlarına ve BİLSEM okullarına uyum sağlayabilir mi sorularının cevaplandığı aşamadır.

Bu aşama da müzik alanından giren çocukların müzik yetenekleri, resim alanından giren çocuklarımızın resim yetenekleri, genel yetenekten giren çocuklarımızın ise sosyal yetenekleri ve zekaları sorgulanır.

Bu süreçte çocuklarımızın mevcut yeteneklerini sergilemeleri önemlidir. Bu aşamada çocuğumuzun karakterine göre değişkenlik gösterecek olsa da genel olarak BİREYSEL DEĞERLENDİRME aşamasına yönelik varsa endişelerinin kaldırılması, kendinden emin olması ve yeteneklerine güvenmesi için çocuğumuzu içten bir şekilde takdir etmek önemlidir.

Çocuğumuzun BİREYSEL DEĞERLENDİRME aşamasında başarılı olmasının en temel gereksinimi aslında BİLİŞSEL GELİŞİM seviyesidir.


 BNV Zeka Testi Nedir? Bilsem Sınavı Nedir?

 2021-2022 yılında BİLSEM okullarına öğrenci seçiminde ÖN DEĞERLENDİRME sınav aşamasında kullanılacak olan BNV Zeka testi açıklanması ile herkesin merak ettiği bir test haline geldi.

 Bu testin tam açılımı National No-verbal Coginitve Ability Test (BNV) yani Ulusal Sözel Olmayan Bilişsel Yetenek Testi.

Bilsemonline SÖZEL OLMAYAN soru yaklaşımı ile tüm Dünya’da kabul edilen zeka ölçümü ve gelişimi soruları ile öğrenciye özel çalışma programı hazırlar. Ücretsiz üye olmak için TIKLAYIN.


 Bu test Türkiye’yi kapsayan, ulusal geçerliliği olan ve SÖZEL OLMAYAN bir yetenek testidir. 4-13 yaş aralığındaki çocukların bilişsel yeteneklerinin gözlemlenmesi Türkiye’de geliştirilmiştir.

Testin geçerlilik analizleri Toni-3 Testi, Naglieri Sözel Olmayan Zeka Testi ve Renkli Prograsif Matrisler Testi kullanılarak yapılmıştır.

Bilsemonline Naglieri ve Renkli Prograsif Matrisler testlerine uyumlu soru ve kategorileri ile BİLSEM sınavlarına hazırlık için en iyi platformdur. Ücretsiz üye olmak için TIKLAYINIZ!


 Bilsem sınavları ÖN DEĞERLENDİRME aşamasında kullanılacak bu test bataryasına hazırlanmak önem taşımaktadır. Bu sene sınav tablet üzerinden olmayacak ancak test yine de SÖZEL OLMAYAN bir yetenek testi uygulanarak yapılacak.

Bu durumda çocuğumuzu sınava hazırlamanın en iyi yolu sözel olmayan yönergesiz sorular için çocuğumuzu sınava hazırlamaktır. Özellikle bilsemonline.com platformu içinde bulunan sorular BNV testinin geliştirilmesi için kullanılan referans zeka testleri ile akademisyenler tarafından hazırlanmış özel sorulardır.

 

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store