Bilsem Sınav Sonuçlarına İtiraz Nasıl Yapılır? - Bilsem Online

Bilsem Sınav Sonuçlarına İtiraz Nasıl Yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen BİLSEM’ in sonuçları açıklandı. Peki itirazlar nasıl olmalı?

Google PlayApp Store
23 Ağustos 2019

BİLSEM 1. 2. ve 3. sınıflar için gerçekleştirilen bireysel değerlendirme sonuçları neticesinde Bilim ve Sanat Merkezlerine kayıt hakkı kazanan öğrenciler belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ve üstün yetenekli öğrencilerin daha iyi şekilde eğitim-öğretim hayatına adapte edilmesini amaçlayan BİLSEM’ in sonuçları açıklandı.

 

BILSEM SINAV SONUÇLARINA İTIRAZLAR NASIL YAPILMALIDIR?

Bireysel değerlendirme, Zihinsel, Resim ve Müzik yetenek alanlarında yapılmış olup, buna ilişkin itirazlar Milli Eğitim Bakanlığı'nın sonuçları www.meb.gov.tr yayımlanmasının ardından 22-28 Ağustos 2019 tarihleri arasında 5 (beş) iş günü içinde T.C. Kimlik Numarası, İmza ve Adres Bilgilerinin bulunduğu itiraz dilekçesiyle öğrenci velisi tarafından İl Milli Eğitim Müdürlükleri İl Tanılama Sınav Komisyonlarına yapılacaktır. 

 

İl Milli Eğitim Müdürlükleri İl Tanılama Sınav Komisyonları itirazları değerlendirdikten sonra itiraz sonucu ile ilgili olarak veliyi bilgilendireceklerdir.

 

BİLİM VE SANAT MERKEZLERİNE YERLEŞTİRME VE KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Bilim ve sanat merkezlerine yerleşmeye hak kazanan öğrenciler 26 Ağustos-13 Eylül tarihleri arasında bilim ve sanat merkezlerine kayıtlarını yaptıracaklardır.

 

BİLSEM NEDİR?

Bilsem, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltılmış ismidir. İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarıdır. Türkiye genelinde her ilde bir bilsem olmakla birlikte nüfus yoğunluğuna göre büyük şehirlerde birden fazla bilsem olabilmektedir.

 

BİLSEM’E NASIL BAŞVURULUR?

Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerine öğrenci seçimi Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her yıl belirlenen tarihlerde yapılan sınav sonuçlarına göre yapılmaktadır. Bu sınav ilkokul 1., 2. ve 3. sınıf düzeyindeki öğrencilere tablet üzerinde dijital olarak yapılmaktadır. Bu sınava bireysel olarak başvuru yapılamamaktadır. Sınava katılacak olan öğrenciler okullarındaki sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilmelidirler.

Bilsem ile ilgi detaylı bilgi için tıklayınız… 



Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store