Bilsem Sınavı “Bireysel Değerlendirme” Aşamasına Nasıl Hazırlanılır | Bilişsel Gelişim Nedir? - Bilsem Online

Bilsem Sınavı “Bireysel Değerlendirme” Aşamasına Nasıl Hazırlanılır | Bilişsel Gelişim Nedir?

Çocuğumuzun BİREYSEL DEĞERLENDİRME aşamasında başarılı olmasının en temel gereksinimi aslında BİLİŞSEL GELİŞİM seviyesidir.

Google PlayApp Store
15 Nisan 2022

2021-20222 yılı Bilsem ile ilgili hepimizin bildiği üzere aşama sınavlarının tanımı değişti.

1. aşama  “ÖN DEĞERLENDİRME” olarak tanımlanırken çocuklarımıza BNV zeka testi uygulanacaktadır. Platformumuz hızlıca bu teste adapte edilerek çocuklarımızın sınava hazırlanması için gerekli tüm altyapı sağlanmıştır. 

2. aşama olarak bilinen süreç ise bu sene “ BİREYSEL DEĞERLENDİRME” olarak yeniden tanımlanmaktadır. Bu aşama eski sınav süreçlerinde bulunan 2. Aşama ile aynı şekilde uygulanarak, “ÖN DEĞERLENDİRME” süreçlerini geçen çocuklarımızın bireysel olarak değerlendirilerek BİLSEM okullarına girip giremeyeceklerine karar verici son sınav olacaktır.

Çocuklarımızın BİLİŞSEL GELİŞİMİNİ hızlandırmak için bilsemonline.com’a ÜYE OLUN.

 

“BİREYSEL DEĞERLENDİRME” aşaması daha çok bire-bir görüşme şeklinde çocuğumuzun kendini ifade etme şekline, zekasının farklı boyutlarına ve BİLSEM okullarına uyum sağlayabilir mi sorularının cevaplandığı aşamadır.

Bu aşama da müzik alanından giren çocukların müzik yetenekleri, resim alanından giren çocuklarımızın resim yetenekleri, genel yetenekten giren çocuklarımızın ise sosyal yetenekleri ve zekaları sorgulanır.

Bu süreçte çocuklarımızın mevcut yeteneklerini sergilemeleri önemlidir. Bu aşamada çocuğumuzun karakterine göre değişkenlik gösterecek olsa da genel olarak BİREYSEL DEĞERLENDİRME aşamasına yönelik varsa endişelerinin kaldırılması, kendinden emin olması ve yeteneklerine güvenmesi için çocuğumuzu içten bir şekilde takdir etmek önemlidir.

Çocuğumuzun BİREYSEL DEĞERLENDİRME aşamasında başarılı olmasının en temel gereksinimi aslında BİLİŞSEL GELİŞİM seviyesidir.

 

BİLİŞSEL GELİŞİM NEDİR? 

Öncelikle Bilişsel tanımını açıklamak daha doğru olacaktır.

Bilişsel kelimesi İngilizcede cognitive kelimesinin Türkçe karşılığıdır. TDK ya göre “-Zekanın işleyişiyle ilgili.” Demektir kısaca.

Bilişsel kelimesi bilgi edinme ve kavrama il ilgili zihinsel süreçlere atıfta bulunan bir terimdir. Birçok farklı bilişsel süreç bulunmaktadır. Bunlardan bazıları; düşünme, bilme, hatırlama, yargılama, problem çözme vb. rutin hayatımızda her zaman kullandığımız yeteneklerimizi içerir.

Bu aktivitelerin tamamı beynin üst düzey işlevleridir ve dil, hayal gücü, algı ve planlamayı kapsar.

Bilişsel gelişim ise;

Kişinin kendi yeteneklerinin büyük oranda farkında olarak beynin tüm işlevselliğini yetenekleri ile birlikte kullanmayı öğrenme sürecinin adıdır.

Dünya da bütün insanlar kendilerini keşfederken bu dönemleri yaşar. Bilişsel gelişim belirli yaş aralıkları ile tanımlanabilecek bir dönem değildir. Ancak en hızlı ve yoğun yaşandığı dönemler olarak 0-20 yaş arası demek yanlış olmaz.

Neredeyse tüm psiko-motor becerilerin keskinleştiği, hayata dair ilk bilgilerin alındığı, planlama, öğrenme, hatırlama, adlandırma vb. beynin birçok bölgesinin kullanılmaya başlandığı dönem bu aralıktır.

Bilişsel gelişimin hızlandırılması çocuklarımızın hem okul hem de rutin hayat içinde daha rahat karar almalarını, kendilerine daha fazla güvenmelerini sağlayacaktır.

Bilsemonline 12 farklı kategoride çocuklarımızın bilişsel yeteneklerini geliştirmek için oluşturulmuş bir platformdur. ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Çocuklarımızın bilişsel gelişimini hızlandırmak için bilsemonline.com’a üye olun!

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store