Bilsem Sınavı Kaldırıldı Mı? - Bilsem Online

Bilsem Sınavı Kaldırıldı Mı?

Bilsem okulları proje geliştirebilme, patent, faydalı model, tasarım ve marka üretimine odaklanmış, öğrencilerin yeteneklerini daha belirgin hale getirebilmeleri için teşvik eden özel bir eğitim sistemidir.

Google PlayApp Store
23 Aralık 2021

1995 yılında kurulan BİLSEM okulları kurulduğu günden bu yana özel yetenekleri öğrencilerin eğitimleri için çalışmalarına devam etmektedir. Özellikle son 10 yılda 81 ilde de faaliyet gösteren okullar açılmış BİLSEM okulu sayısı 3 öğrenci sayısı ise 7 kat arttırılmıştır.

Bu okullarda eğitim veren öğretmenlerin %61’i yüksek lisans mezunudur.

Bilsem okulları proje geliştirebilme, patent, faydalı model, tasarım ve marka üretimine odaklanmış, öğrencilerin yeteneklerini daha belirgin hale getirebilmeleri için teşvik eden özel bir eğitim sistemidir.

Bu sistem 2016 yılında bu yana ön değerlendirme sınavı sonrası özel mülakatlarla öğrencileri 2 aşamalı bir sınavla seçmektedir.

Artan okul ve öğretmen sayısı içinde öğrencilerin eşit seçilebilmesi, rekabet farklılıklarının yaratılmaması, her öğrencinin eşit şartta yarışabilmesi için bu sınavlar çok önemlidir.

Hali hazırda öğrenci seçimi olabilecek en adil biçimde, sübjektif algılardan uzak bir şekilde yapılmaktadır.

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Müdürlüğü ziyaret edilerek ve telefon üzerinde yapılan görüşmelerde yetkililerden sınavın benzer şekilde devam edeceğini, başvuru işlemleri için duyuru yapılacağı bilgisi alınmıştır.  

Sınavın iptaline ilişkin bu tarz haberlere kulak asılmamalıdır. Şu ana kadar iptali ile ilgili hiçbir yetkiliden bir açıklama yoktur. Çocuklarımızı bu sınava hazırlamanın yanı sıra zekâ gelişimlerinin devamı için de çalışmalara devam etmeli, Telefon-tablet-bilgisayar başında geçen sürelerini verimli kullanmalarını sağlamalıyız.

Çocuklarımızın zekâ gelişimi için düzenli çalışma büyük önem taşımaktadır. Zekâ gelişiminde potansiyeline ulaşma noktasında çocuklarımızın özellikle zeka gelişimi için hazırlanmış sorular dışında gündelik hayatta da aktivitelerine devam etmeli, seyredenden çok yapan kişi olmaları önemlidir. BİLSEM sınavlarının nasıl ve hangi koşullarda yapıldığından daha önemlisi bu sınavlara ve bu sınavlarda sorulan sorulara çocuklarımızın hazır olmasıdır. Bu sınavlara hazırlanma süreçleri de çocuklarımıza bir çok artı değer kazandırmaktadır. Mantık, dikkat, muhakeme, algı gibi kategorilerde çocuklarımızın gelişimini bu hazırlıklar hızlandırmakta aynı zaman normal derslerine yönelik başarılarını da arttırmaktadır.

BİLSEM sınavlarına %100 uyumlu, Türkiye’nin bu alandaki lider platformu www.bilsemonline.com Yeni Nesil Bilgi ve Beceri Platformu. Bizi tercih ederek başarıyı yakalayabilirsiniz. 

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store