Bilsem Sınavı Ön Değerlendirme Sonuçlarına İtiraz Nasıl Yapılır ve İtiraz Tarihleri Ne Zaman? - Bilsem Online

Bilsem Sınavı Ön Değerlendirme Sonuçlarına İtiraz Nasıl Yapılır ve İtiraz Tarihleri Ne Zaman?

Yayınlanan kılavuza göre Genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanı ön değerlendirme uygulamalarına ilişkin itirazlar 22-26 Nisan 2024 tarih aralığında öğrenci velisi tarafından https://eitiraz.meb.gov.tr adresinde yer alan e-İtiraz Modülü üzerinden yapılacaktır.

Google PlayApp Store
19 Nisan 2024

Bilsem Sınavı Ön Değerlendirme Sonuçlarına İtiraz Nasıl Yapılır ve İtiraz Tarihleri Ne Zaman?

Bilsem Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzuna göre  Ön Değerlendirme sonuçları 18 Nisan 2024 tarihinde açıklandı. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı bilim ve sanat merkezlerine (BİLSEM) 2023-2024 eğitim öğretim yılında alınacak öğrencileri belirlemek üzere tanılama ve yerleştirme sürecine ait kılavuz yayımlanmıştı. Bu kılavuza göre
 

18 Nisan 2024 

Bireysel değerlendirme uygulamalarına hak kazanan öğrencilerin ilan edilmesi

22-26 Nisan 2024

Ön değerlendirme uygulamasına itiraz başvurularının alınması

29 Nisan- 03 Mayıs 2024

Ön değerlendirme uygulamasına yapılan itirazlarının değerlendirilmesi


Bilsem Ön Değerlendirme Sonuçlarına erişmek için Tıklayınız.

Ön Değerlendirme Uygulamasına İtiraz Nasıl Yapılır?

Yayınlanan kılavuza göre Genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanı ön değerlendirme uygulamalarına ilişkin itirazlar takvimde belirtilen tarih aralığında öğrenci velisi tarafından https://eitiraz.meb.gov.tr adresinde yer alan e-İtiraz Modülü üzerinden yapılacaktır. İtirazlar, il tanılama sınav komisyonlarınca takvimde belirtilen tarih aralığında değerlendirilerek e-İtiraz Modülü üzerinden cevaplandırılacaktır.

Bilsem Online’a buraya tıklayarak hemen kayıt olun.

 

Konuyla alakalı sıkça sorulan sorular
Bilsem Nedir?

Bilsem, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltılmış ismidir. İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarıdır.

BİLSEM'e Nasıl Başvurulur

Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerine öğrenci seçimi Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her yıl belirlenen tarihlerde yapılan sınav sonuçlarına göre yapılmaktadır. Bu sınav ilkokul 1., 2. ve 3. sınıf düzeyindeki öğrencilere tablet üzerinde dijital olarak yapılmaktadır. Sınava katılacak olan öğrenciler okullarındaki sınıf öğretmenleri tarafından doldurulan 'gözlem formu' listesiyle aday gösterilmektedir.

Aday Gösterildikten Sonra Ne Yapmak Gerekir?

Aday gösterilen öğrencilerin tümü grup tarama sınavına (tablet üzerinde yapılan dijital uygulama) girmelidir. Grup tarama uygulamasına girecek olan öğrencilerin randevuları il tanılama sınav komisyonu tarafından MEBBİS-BİLSEM İşlemleri Modülü üzerinden belirtilen tarihler arasında günlük 4 oturum olarak planlanmaktadır. Grup tarama uygulaması tüm Türkiye’de tamamlandıktan sonra yetenek alanları bazında sonuçlara göre ülke ortalaması belirlenerek, bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrenciler MEB kurumsal web sitesinden ilan edilecektir. Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilere il tanılama sınav komisyonu tarafından MEBBİS-BİLSEM işlemleri modülü üzerinden randevu verilecektir.

BİLSEM Öğrenci Seçim Süreci Kimler Tarafından Yürütülür?

Her eğitim öğretim yılında bilim ve sanat merkezlerine yerleştirilecek öğrencilerin tanılama süreçleri ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek üzere il tanılama sınav komisyonları oluşturulur. Bu komisyon Özel eğitim ve rehberlik hizmetlerinden sorumlu milli eğitim müdür yardımcısı/şube müdürü başkanlığında, BİLSEM müdürleri ve Rehberlik ve araştırma merkezi müdürü olmak üzere en az üç üyeden oluşur.

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store