Çocuklar Nasıl Öğrenir? - Bilsem Online

Çocuklar Nasıl Öğrenir?

Çocukların zihinsel gelişimindeki en büyük zaman dilimi çocukluk dönemidir. Çocuklar bu yaşlarda öğrenme adına yaşadıkları tüm deneyimler büyük önem taşımaktadır.

Google PlayApp Store
23 Kasım 2018

Çocukların zihinsel gelişimindeki en büyük zaman dilimi çocukluk dönemidir. Çocuklar bu yaşlarda öğrenme adına yaşadıkları tüm deneyimler büyük önem taşımaktadır. Erken çocukluk ve çocukluk dönemlerinde çocukların kabiliyetlerini geliştirme maceralarını nasıl yaşadıklarını ve anne babaların, öğretmenlerin çocukları teşvik etmek için yapabileceklerini bilmek ebeveynler için oldukça yararlı bir bilgidir.

Çocuklar yaklaşık bir yaşından itibaren gelişen merak, soru sorma, araştırma gibi davranışlara ebeveynlerin verdikleri tepkiler, sonraki dönemde çocukların soru sorma, inisiyatif alma gibi becerilerini doğrudan etkileyebilmektedir.

Çocuğun merak duygusu ve bizim yaşam alanımız arasında ortaya çıkan çatışmanın engellenmesi bu anlamda büyük önem taşımaktadır. Çocuklar hata yaptıkça öğrenir ancak yetişkinlerin rutininde kırılmaması ve öğrenilmesinin yüksek maliyeti olan cihaz ve nesnelerin değerliliği büyük önem taşımaktadır. ( TV, Bilgisayar, vazo vb. ) Aynı zamanda bu nesneler çocuklara zarar verebilecek şekilde donatılmış nesnelerde olabilmektedir.

Bu kıskaçtan nasıl çıkılabilir?

Çocuğun merak duygusunu köreltmeden güvenli, kendine ve başkalarına zarar vermeyecek şekilde bir yaklaşımı benimseyerek öğrenme deneyimini yaşamasını sağlayacak fırsatlar oluşturabilmektir. Bu fırsatları çocuklara sunmak ebeveynlerin en büyük sorumluluğudur.

Günlük rutin içinde yaptıklarını çocuklarınızın merak duygusunu besleyecek şekilde yorumlayarak çocuğunuzla sohbet edin. Yolda gördüğünüz güvercinlerin nasıl uçtuklarını sorun. Çocukların neden – sonuç ilişkisi kurmalarını sağlayın.

Öğrenme deneyimleri sırasında onları takdir ve teşvik edin.

Çocuğunuzun sınırlarını zorlayacak görevler verin. Ancak başarısız olduklarında da takdir ve teşvik edin ve başarısızlığın üzerine düşünmelerini sağlayın. Yalnız bu yardım hiçbir zaman onun yerine, görevi yerine getirmek olmamalı. Bu duruma dikkat edin.

Çocukların öğrenme aktivitesinde en yüksek tepki verdikleri öğrenme biçimi oyundur. Çocuklar hayattaki en mühim işleri oyun oynamaktır. Bu sayede fiziki çevreyi tanır, sorunları çözer, ilişki kurar, kelimeleri kavramları ve olayları öğrenir ve kullanır.

Günümüz teknolojisinde tablet, dizüstü bilgisayarlar, akıllı cep telefonları vb. birçok yüksek teknolojili cihaz evlerimizde düzenli olarak kullanılmaktadır. Bu cihazların fiziki dayanımlarını çocuklarımızın test etmeden bu cihazları eğlenerek kullanmalarını öğretecek, bununla birlikte eğitim hayatına başlaması ile birlikte günlük hayatta kendisine her zaman lazım olacak muhakeme, dikkat, üç boyutlu düşünebilme, mantık, görsel zeka, hafıza, konsantrasyon ve hayal gücünü geliştirecek Bilsem ONLINE platformunu kullandırın.

 

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store