En iyi öğrenme metodu nedir? - Bilsem Online

En iyi öğrenme metodu nedir?

Öğrenme aktivitesi hiçbir zaman geç ya da hiçbir zaman erken değildir. Öğrenmek her yaşta dönemde, durumda her olayda ya da sonuçta hayatın her yerinde var olan bir fiildir.

Google PlayApp Store
12 Şubat 2019

Öğrenme aktivitesi hiçbir zaman geç ya da hiçbir zaman erken değildir. Öğrenmek her yaşta dönemde, durumda her olayda ya da sonuçta hayatın her yerinde var olan bir fiildir. Ancak öğrenmenin de teknikleri, yöntemleri ve zamanlaması öğrenmeye çalıştığınız olguyu anlayabilmeniz ya da uygulayabilmeniz için büyük önem taşır.

Özellikle miniklerimizi hayata hazırlarken onlara öğretmek istediğimiz konularda, onların anlayabileceği ya da uygulayabileceği yöntemler seçmek ve öğretilmek istenen konuya uygun teknikler seçmek ya da geliştirmek, çocuklarımızın gelişimine katkı sağlayabilmek adına büyük önem taşımaktadır.

Peki nedir bu öğrenmenin en başarılı yolları?

Her çocuğun öğrenmeye açık olduğu zaman farklılık gösterir. Çocuklarımızın en iyi kavradığı saatleri not alın.

El-göz koordinasyonu, motor refleksler ya da tecrübeye dayalı bilgilerin öğreniminde teknolojiden faydalanın. Çocuğu 3 boyutlu düşünmeye, muhakeme yapmaya ya da dikkatini geliştirmeye yarayacak uygulamalar, oyunlar kullanın.

Çocuğunuzun oyun kavramını geniş bir perspektifte algılamasını sağlayın. Sayılarla da topla da oynanabileceğini gösterin.

Öğrendiklerini anlatmasını sağlayın, böylece hem tekrar eder hem de özgüven kazanır.

Öğrenme süresini tespit etmeye çalışın. Tespit edilen süreden önce çocuğa baskı uygulayarak öğrenmeye zorlamayın.

Tembellik etmesi durumunda ilk seferde için olumlu yaklaşın. Ancak kronik tembellik durumunda çocuğun karakter yapısına göre ceza yoluna gidin. Sakın ilk seferde cezayı uygulamayın.


Çocukların özellikle 3 yaş sonrası öğrenme eğrilerinin çok yüksek olduğu bilimsel bir gerçektir. Özellikle fiziksel özelliklerinin dış dünyayı anlamayı kolaylaştıracak yeterliliğe ulaşması çocukların keşfetme arzularını artıran, bununla birlikte öğrenme hızlarını da artıran önemli bir etkendir.

3-7 yaş grubu içinde çocuklar büyük oranda çevresel faktörlere göre farklı uygulama yöntemleri arasında bilgileri alır ve bu bilgileri hayatında kullanmaya başlar. Oyun oynayarak, ebeveynleri gözlemleyerek öğrendikleri bu bilgiler ile karakterlerinin şekillenmesinde gerekli birçok bilgiyi bu dönemde elde ederler.

Ancak çocukların hayatların geri kalanında sosyal hayata uyumları ya da mevcut rutin sistemler üzerinde başarılı olabilmeleri, okul dönemi ile birlikte öğrendikleri bilgilerle doğrudan ilişkidir. Çocukların özellikle öğrenme kapasitelerinin artırılması ya da öğrenmelerini destekleyecek ekstra uygulamaları çocuklara kullandırması, çocukların başarılarının artmasına katkı sağlamakla birlikte, kendi kararlarını alabilme ve bir kişiye dönüşme süreçlerinde büyük önem taşımaktadır.

Bilsemonline çocukların her aşamada gelişimlerine katkı sağlamak, bununla birlikte çocukların oyun kavramını genişletmek ve çağı yakalamış bireyler yetiştirmede ebeveynlere büyük yardımı dokunacak bir platformdur. Çocuklarınıza öğrenme kabiliyetlerini geliştirecek bir sistem armağan ederek onları sevindirin.

 

Kaynak;

http://www.psychologicalscience.org/index.php/publications/journals/pspi/learning-techniques.html

http://slc.berkeley.edu/study-and-success-strategies

 

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store