Okullarda Öğrenci Tanılama ve Aday Gösterme Süreçleri - Bilsem Online

Okullarda Öğrenci Tanılama ve Aday Gösterme Süreçleri

Bilsem sınavları için yayınlanan yeni kılavuzda öğrencilerin aday gösterilme süreci sınıf nüfusunun %20’si ile sınırlandırılmıştır. Okullar ve öğretmenlerdeki en büyük telaş ise doğru öğrencileri aday gösterebilme ve herkes için adil bir seçim ortaya koy

Google PlayApp Store
6 Ocak 2022

Bilsem sınavları için yayınlanan yeni kılavuzda öğrencilerin aday gösterilme süreci sınıf nüfusunun %20’si ile sınırlandırılmıştır.

Okullar ve öğretmenlerdeki en büyük telaş ise doğru öğrencileri aday gösterebilme ve herkes için adil bir seçim ortaya koyabilmektir.

Öğrenci tanımlama ve seçim süreçlerinde dikkat edilmesi gereken birçok önemli konu bulunmaktadır. Özellikle öğrencinin “Üstün Yetenekli” tanımı içinde olup olmadığı doğrudan araştırılmalı, öğrencinin “Parlak Öğrenci” olma ihtimaline karşı her zaman dikkatli olunmalıdır.

Bu noktada bilsemonline.com okullarımıza mükemmel bir çözüm sunuyor. Okullarımızda bulunan öğrenciler BilsemOnline platformu üzerinden Bilsem sınavlarına %100 uyumlu sorular ile sınıf-okul içinde %20’lik dilimde olup olmadığının tespiti kolayca yapılabilir hale getiriyor.

 Ayrıca bu denemeleri tüm dönem boyunca yapıp öğrencilerin ortalamaları üzerinden değerlendirme yaparak olası sınav anksiyetesi etkilerini de denemelerden arındırmak mümkün hale getiriyor.

Bisemonline.com sadece bilsem sınavlarına hazırlamaz aynı zamanda çocuklarımızın genel zeka gelişimlerine katkı sağlar. Bununla birlikte Bilişsel becelerini keşfetmelerini ve kendilerini geliştirebilmeleri için gerekli bütün geri dönüşü verir.

Öğrencilerin, sınıfların; deneme sonuçlarını, gelişimlerini platform üzerinden detaylı olarak takip edebilirsiniz.

Kurumsal hesapta her öğretmen kendi sınıfındaki öğrencileri an ve an takip edebilir, gelişimlerini, sistem üzerinden verilen ödevlerin takibini ve öğrenci devamlılığını gözlemleyebilir.

Okul yöneticileri ise öğrencilerin durumları ile birlikte, sınıfların durumlarını, gelişimlerini ve deneme sonuçlarını doğrudan gözlemleyebilir.

Eğitim sistemimiz içinde öğrencilerimizi yaş ve temel eğitimi anlama kapasitesine göre sınıflandırıyor ve eğitim planını bu şekilde yapıyoruz. Ortak bir gelişime açık nokta, ortak bir sorun ya da ortak bir verimlilik arttırabilecek noktaları keşfedemiyor bununla ilgili herhangi bir tasarrufta bulunmuyoruz.

Çoklu zeka kuramı öğrencilerin tanımlanma alanlarının geliştirilmesini daha çok gözler önüne sermiştir. Özellikle öğrencilerin yeteneklerinin anlaşılması, anlama kapasitelerini geliştirmek için onlara verilebilecek ödevlerin şekillendirilmesi açısından büyük önem taşımaktadır.

Ayrıca sınıflara öğrenmeyi öğretebilmek için öğrencilerin kendilerini tanımasına yardımcı olmak büyük önem taşımaktadır. Öğrencilerin Bilişsel olarak tanımlanması sınıfların oluşturulması ve ders içeriklerinin belirlenmesine de ciddi katkılar sağlayabilir.

Bilsemonline.com tüm öğretmenlerin çocukların genel durumunu görebilmesi ve onlara en uygun eğitimi verebilmesi için kurgulanmış alanında Türkiye’nin lider platformudur.

Bilsemonline.com kurumsal hesabı ile platform içinde yapılan tüm işlemler takip edilebilmektedir. Öğrencilere ve sınıflara özel deneme sınavı düzenlenebilmektedir.

Bilsemonline kurumsal üyeliği başvurusu için tıklayınız.

 

 

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store