Tatilde Bilsem Sınavlarına Verimli Hazırlanın! - Bilsem Online

Tatilde Bilsem Sınavlarına Verimli Hazırlanın!

Çocuklarımızın eğitim hayatına bir haftalık ara vermeleri, hem bilgileri daha iyi pekiştirmelerini sağlayacak, hem de dinlenerek dönemin kalan konularını daha iyi öğrenebilecekler.

Google PlayApp Store
11 Nisan 2022

Yeni eğitim öğretim yılında 2. dönem ara tatili geldi çattı. Çocuklarımızın eğitim hayatına bir haftalık ara vermeleri, hem bilgileri daha iyi pekiştirmelerini sağlayacak, hem de dinlenerek dönemin kalan konularını daha iyi öğrenebilecekler.

Peki BİLSEM sınavlarına girecek olan çocuklarımız neler yapmalı? 

  • 1     Günlük çalışmaları çözmeye devam edin.

Tatil çocuklarımızı dinlenmeleri için çok önemli, ancak BİLSEM sınav soruları standart müfredat içinde sorulara benzemediği için çalışmalara devam etmek önemli. www.bilsemonline.com üzerinden günde sadece 15 dk ayırarak sadece günlük soruları çözmek yeterli olacaktır.

  • 2     Çözemediğiniz sorular vakit ayırın.

Bilişsel yetenekler sadece doğuştan gelmez. Çalışma ve öğrenme arzusu ile de güçlenir. Çözemediğiniz sorular için vakit ayırın ve soruları anlamaya çalışın.

  • 3   Ve en önemli madde. Kendinize zaman ayırın. Bol bol oyunlar oynayın, okul sebebi ile yapamadığınızı ya da eksik yaptığınızı düşündüğünüz aktivitelere zaman ayırın. Tatiller bunun için var.

Tatil dönüşü adapte olmak için ise standart çalışma yoğunluğuna 2 hafta içinde yavaş yavaş geçmek yeterli olacaktır.

 

Bilsem Sınavlarına En Uygun Hazırlanma Yöntemleri, Geçmiş Sorular ve Yeni Sistemin Farkları

Bilsem sınavları daha önce de yayınladığımız birçok blog yazısında bahsettiğimiz gibi genel zeka ölçüm teknikleri kullanılarak yapılan ve yüzbinlerce katılımcı arasından belirli bir zeka seviyesi üzerinde olanların geçebildiği bir sınav türüdür.

Bilsem sınavlarında en çok neye dikkat etmeli?

1-Sınav soruları çocukların okul seviyelerinde gördükleri ya da gündelik hayatta pratik yapma imkanı bulamadıkları tiplerden oluşur(BNV ZEKA TESTİ). Bu da çocuğunuz “Üstün Yetenekli” olsa bile sınavı geçememesine sebep olabilir.

BNV Zeka Testine uyumlu deneme sınavları için ÜCRETSİZ ÜYE OLUN!

 

2-Bu sınava hazırlanma da kas hafızası büyük önem taşımaktadır. Özellikle sınava hazırlıkta benzer soru tiplerini çözmek ve çözüm mantıklarını kavramak çok önemlidir.

3- Bu sınava hazırlanmak bile çocuğunuzun gelişimini hızlandıracaktır. Yani çocuğunuz BİLSEM okullarını kazanamasa bile bu sınavlara hazırlanma aşamasında yaşayacağı bu deneyim zekâ gelişimine fark edilir bir katkı sağlayacaktır. 

BİLSEM okullarında 3 dalda eğitim verilir. Resim, Müzik ve Genel Yetenek. Resim ve Müzik bilindiği üzere çocuklarımızın büyük çoğunluğunun çok daha küçük dönemlerinden yeteneklerini keşfedebildiğimiz, görünür ve fark edilebilir yeteneklerdir. Ancak Genel Yetenek ve zekâ konularında çocukların yeteneklerini keşfetmek gerçekten zordur. Bu durumun tespiti için kullanılan yöntemler her ailenin ulaşabileceği imkanlar olmamakla birlikte tek bir seferde anlaşılabilecek olgularda değildir.

Zeka potansiyelinin ortaya çıkması için çalışmak önemli bir araç olmakla birlikte çocuğumuzun tüm potansiyelini ortaya koymak adına doğru çalışma yöntemlerinin devamı büyük önem taşımaktadır.

BİLSEM ONLİNE çocuğunuzu sadece BİLSEM sınavına hazırlamaz ayrıca zeka gelişimine de katkı sağlayacak şekilde çalışır. Çocuğunuzun hata yaptığı alanların üstüne gitmesini sağlar ve tüm bu yöntemlere eklediği rekabet sosu ile tüm çocukların motivasyonunu en üst seviyede tutmak için çalışır.

BİLSEM sınavı geçmiş sorularına internet üzerinden ulaşmak mümkündür. Ancak bu sene çocukların değerlendirilmesinde BNV Zeka Testi uygulanacaktır.

Bilsem Geçmiş Sınav Soruları için TIKLAYINIZ!

Zaten bu konuda geçmiş sınav sorularına bakmak bir yöntem olmadığı gibi, özellikle çocuğumuzun potansiyelini ortaya çıkartmak bir idea olmalı ve çalışma takvimi bu gerçek üzerine inşa edilmelidir.

Öğrenme aktivitesi hiçbir zaman geç ya da hiçbir zaman erken değildir. Öğrenmek her yaşta dönemde, durumda her olayda ya da sonuçta hayatın her yerinde var olan bir fiildir. Ancak öğrenmenin de teknikleri, yöntemleri ve zamanlaması öğrenmeye çalıştığınız olguyu anlayabilmeniz ya da uygulayabilmeniz için büyük önem taşır.

Özellikle miniklerimizi hayata hazırlarken onlara öğretmek istediğimiz konularda, onların anlayabileceği ya da uygulayabileceği yöntemler seçmek ve öğretilmek istenen konuya uygun teknikler seçmek ya da geliştirmek, çocuklarımızın gelişimine katkı sağlayabilmek adına büyük önem taşımaktadır.

Peki nedir bu öğrenmenin en başarılı yolları?

Her çocuğun öğrenmeye açık olduğu zaman farklılık gösterir. Çocuklarımızın en iyi kavradığı saatleri not alın.

- El-göz koordinasyonu, motor refleksler ya da tecrübeye dayalı bilgilerin öğreniminde teknolojiden faydalanın. Çocuğu 3 boyutlu düşünmeye, muhakeme yapmaya ya da dikkatini geliştirmeye yarayacak uygulamalar, oyunlar kullanın.

- Çocuğunuzun oyun kavramını geniş bir perspektifte algılamasını sağlayın. Sayılarla da topla da oynanabileceğini gösterin.

- Öğrendiklerini anlatmasını sağlayın, böylece hem tekrar eder hem de özgüven kazanır.

- Öğrenme süresini tespit etmeye çalışın. Tespit edilen süreden önce çocuğa baskı uygulayarak öğrenmeye zorlamayın.

- Tembellik etmesi durumunda gelen için olumlu yaklaşın. Ancak kronik tembellik durumunda çocuğun karakter yapısına göre ceza yoluna gidin. Sakın ilk seferde cezayı uygulamayın. 

Çocukların özellikle 3 yaş sonrası öğrenme eğrilerinin çok yüksek olduğu bilimsel bir gerçektir. Özellikle fiziksel özelliklerinin dış dünyayı anlamayı kolaylaştıracak yeterliliğe ulaşması çocukların keşfetme arzularını artıran, bununla birlikte öğrenme hızlarını da artıran önemli bir etkendir.

3-7 yaş grubu içinde çocuklar büyük oranda çevresel faktörlere göre farklı uygulama yöntemleri arasında bilgileri alır ve bu bilgileri hayatında kullanmaya başlar. Oyun oynayarak, ebeveynleri gözlemleyerek öğrendikleri bu bilgiler ile karakterlerinin şekillenmesinde gerekli birçok bilgiyi bu dönemde elde ederler.

Ancak çocukların hayatların geri kalanında sosyal hayata uyumları ya da mevcut rutin sistemler üzerinde başarılı olabilmeleri, okul dönemi ile birlikte öğrendikleri bilgilerle doğrudan ilişkidir. Çocukların özellikle öğrenme kapasitelerinin artırılması ya da öğrenmelerini destekleyecek ekstra uygulamaları çocuklara kullandırması, çocukların başarılarının artmasına katkı sağlamakla birlikte, kendi kararlarını alabilme ve bir kişiye dönüşme süreçlerinde büyük önem taşımaktadır. 

Bilsemonline çocukların her aşamada gelişimlerine katkı sağlamak, bununla birlikte çocukların oyun kavramını genişletmek ve çağı yakalamış bireyler yetiştirmede ebeveynlere büyük yardımı dokunacak bir platformdur. Çocuklarınıza öğrenme kabiliyetlerini geliştirecek bir sistem armağan ederek onları sevindirin.

 

 

 

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store