Yeni Eğitim Döneminde Dikkat Edilmesi Gerekenler - Bilsem Online

Yeni Eğitim Döneminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Okullar açıldıktan sonra kademeli olarak eski haline dönecek olan süreç içinde tekrar uyum yakalamaya çalışan çocuklarımıza yaklaşımımız nasıl olmalı?

Google PlayApp Store
10 Mart 2021

Çocuklarımızın tüm dünyayı kasıp kavuran salgın yüzünden okullarına uzun bir süre ara verdiler. Mart ayı itibari ile başladıkları okullarına ve okullarda oluşan yeni şartlara uyum sağlamaları için neler yapılmalı, çocuklarımızı hangi alıştırma süreçlerinden geçirmeliyiz?

Online eğitim içinde çocuklarımızın en çok etkilendiği konu aslında öğrenme dinamiklerini değiştirmek zorunda kalmaları oldu. Okulda sosyal ortam içinde öğretmeni ve arkadaşları ile doğrudan iletişim halinde iken, tüm süreci bir ekran karşısında yaşayarak, dokunmadan, hissetmeden, dahil olma zorunluluğunu yaşamadan bambaşka bir ortama birden dahil olmak çocuklarımızı çok yıprattı.

Okullar açıldıktan sonra kademeli olarak eski haline dönecek olan süreç içinde tekrar uyum yakalamaya çalışan çocuklarımıza yaklaşımımız nasıl olmalı?

Öğretmenleri ile düzenli iletişim halinde olup çocuğumuzun sınıftaki ruh hali ile ilgili düzenli bilgi edinmeliyiz. Ruh haline göre evde çocuğumuza vereceğimiz telkinleri ebeveynler olarak önden iyice planlamalı herhangi bir çelişki yaşamadan çocuğumuzun sürece tekrar alışması için nelere ihtiyaç duyduğunu anlamaya çalışmalıyız.

Çocuklarımızı dinlemek ve onların eğitim sürecinde muhattap olduğu insanlarla çocuğumuzu rahatsız etmeyecek düzeyde takip etmek, bu süreç geçişinde çocuklarımızın ihtiyaçlarını anlayabilmek adına büyük önem taşıyor.

Çocuklarımızın bu süreçte tüm online eğitimi terk etmeleri de doğru bir davranış değil. Özellikle zeka gelişimi için yapılan etkinliklerin tamamına devam etmeli ve sosyal hayatında da işine yarayabilecek her türlü egzersizi yaparak uyum sürecini hızlandırmalıyız.

Dünya’da her yüzyılda onlarca kitlesel olay yaşanıyor. Çocuklarımızın eğitimi ve gelişimi tüm bu olaylara rağmen sürmeli ve devam etmeli.

 

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store