Bilsem Sınav Soruları - Örnek Sorular | Bilsem Online - Bilsem Online

Bilsem Sınav Soruları - Örnek Sorular | Bilsem Online

Bilsem sınav soruları ve çözümleri yapı bakımından örgün eğitimdeki sınav sorularına benzemez. Müfredatlardan bağımsız ele alınır. Sorulara birlikte göz atalım.

Google PlayApp Store
4 Kasım 2017

Ülkemizde üstün zekâlı ve yetenekli bireylerin belirlenmesi, eğitilmesi, zekâ veya yetenek alanlarına göre yönlendirmesi konusunda özel ve devlet destekli bazı girişimler olmasına rağmen, kayda değer bir gelişme 1990’lı yıllara kadar olmamıştır. Son dönemde ülkemizin mevcut ekonomik, sosyal, kültürel ve eğitim alanlarındaki gelişmeler dikkate alınarak daha fazla üstün zekâlı ve yetenekli çocuğa ulaşmak amaçlandı. Bu doğrultuda farklı ülkelerde uygulanan modeller incelendi. Ülkemizde bu modellerin uygulanabilirliği geniş ölçekte tartışıldı. Ulusal ve uluslararası düzeyde yapılan çalışmalar incelendi ve yeni bir model geliştirildi.

Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi (BİLSEM) olarak adlandırılan bu model ilk etapta seçilen beş pilot ilde gerçekleştirildi. Öğrenci seçimi, öğretmen seçimi, aile eğitimi ve fiziksel mekân yapılanması gerçekleştirildi. Ardından pilot bölgelerde başarılı görüldükten sonra sayıları 39 farklı ilde olmak üzere toplam 43’e ulaştı. Bu doğrultuda 5000 üzerinde öğrenciye hizmet verilmiştir. Şu anda ise bu okullar 80 ilde bulunmakta ve sayısı 106’ya ulaşmış durumda. Bu merkezlere seçilecek öğrencilerin tanılama aşaması MEB Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü rehberliğinde yürütülmektedir. Bilsem sınavı; grup tarama testi ve bireysel değerlendirme aşamalarından oluşmaktadır. “Ek Ders Uygulama Okulu” temelinde hizmet veren bu merkezler, öğrencinin okulunda gördüğü eğitimi aksatmadan zekâ ve yetenek gelişiminlerine katkı sağlamayı hedeflemektedir.

BİLSEM sınavına hazırlık yapılırken benzer tipte sorular çözülmesi; düşünme gücünü geliştirecek ve daha başarılı bir sınav geçirmeye fayda sağlayacaktır. Sınavın tablet üzerinde yapılıyor olması, kâğıt - kalem kullanmaktan çok bilgisayar ve tablet yardımıyla bu sınava hazırlanılmasını gerekli kılmaktadır. Öğrencilerimiz bolca bilsem soruları çözmeli. Unutulmamalıdır ki bilsem testleri dijital ortamda öğrenciniz için daha fazla pratik sağlayacaktır. Online olarak hazırlanılması durumunda, sınav anında tablet kullanımına daha hızlı adapte olunabilecek ve bu durum rahat bir sınav geçirilmesini sağlayacaktır.

Bilsem Sınav Soruları & Örnekler Sorular ve Çözümleri

BİLSEM öğrenci seçiminde gerçekleştirilen ilk aşama grup tarama sınavıdır. Grup tarama sınavı tablet bilgisayar üzerinden gerçekleştirilen "genel yetenek sınavı" olarak nitelendirilmektedir. Grup tarama sınavında yer alan soruların benzerlerini web sayfamızda bulabilirsiniz. Eğer üye değilseniz, hemen üye olup demo soruları çözebilirsiniz. Önemli bir hatırlatma, grup tarama sınavı, çalışılabilir materyaller içerir. Teknik bilgi gerektirmez. 1. aşamada başarı sağlayan öğrenciler 2. aşamada bireysel değerlendirmeye alınır. Bakanlık yaptığı açıklamalarda 2. aşamada otoriterlerce kabul görmüş testler uygulandığını belirtiyor. Bu yüzden 1. aşamayı zeka testi veya tanılama ile karıştırmamak gerekiyor.

Bilsem sınavında çıkmış sorular bizden sıkça istendi. Bu doğrultuda bilsem demo soruları ve web sayfamızdaki sorulardan bir kaçını eklemek istedik. Bilsem sınav soruları 1. sınıf, 2. sınıf ve 3. sınıf olarak kesin çizgilerle ayrılmamakla birlikte zorluk derecelerine göre farklılık gösterebilir. (Kolay, orta, zor gibi) "Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü" tarafından yayınlanan Bilsem sınav soruları ve hemen altında sitemizde yer alan sorulardan birkaçını görebilirsiniz:

bilim sanat sınavı soruları bilsem sınavı soruları bilsem soruları bilsem örnek sorular bilsem çıkmış sorular bilsem ve sanat sınavı soruları bilsem soruları bilim ve sanat sınavı soruları bilsem örnek sorular bilsem örnek sorular bilsem soru ve çözümleri bilim sanat sınavı soruları bilsem soruları bilsem çıkmış sorular bilsem soruları

Bilim Sanat sınavı soruları hakkında daha fazla detaya sosyal ağlarda bizi takip ederek ulaşabilirsiniz. Bu sayede, çözüm yollarıyla birlikte neler yapılabileceği hakkında hayli geniş kaynağa ulaşabilirsiniz. Bilsem sınav soruları tarafımızdan toplamda 7 kategoride temellendirildi. Bu kategorilerden oluşan testler çözmek son derece faydalı olacaktır. Belirli aralıklarla ücretsiz Bilsem deneme sınavları düzenliyoruz. Sorularımız Bilsem yapısıyla tam uyumludur. Unutulmamalıdır ki BİLSEM sınavına yapılan hazırlık, sadece sınav başarısını etkilemekle kalmayacak, zihinsel becerilerin gelişimine ciddi ölçüde yarar sağlayacaktır.

Aşağıda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2018 yılı için hazınlanmış demo uygulamasının videosunu izleyebilirsiniz. Öğrencilerinizin ne tür sorularla, nasıl bir ekranda karşılaşacağı örneklendirilmiş. Bir test uygulaması değildir, doğru yanlış cevaplarınızı göremezsiniz. Uygulamayı Google play veya iOS store üzerinde de bulabilirsiniz.

İzlediğiniz video soru türleri hakkında fikir verecektir. Ayrıca web sayfamıza ücretsiz kayıt olarak demo soruları çözebilirsiniz. Sistemimizin Bilsem sınavı ile ne kadar uyumlu olduğunu göreceksiniz. Aşağıdaki 2 video test ekranımızı anlatmaktadır. Daha fazla detay için Bilsem Online Nasıl Kullanılır sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Aboneler İçin Bilsem Online

Test Ekranı ve Puanlama sistemi

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store