Bilsem Sınav Soruları - Örnek Sorular ve Çözümleri - Bilsem Online

Bilsem Sınav Soruları - Örnek Sorular ve Çözümleri

Bilsem sınav sorular için örnekler bizden sıkça istendi. Bu doğrultuda Bilsem Online olarak kendi sorularımız ve karşılaştırmalı bir kaç örnek hazırladık

Google PlayApp Store
11 Ekim 2017

Ülkemizde üstün zekâlı ve yetenekli bireylerin belirlenmesi, eğitilmesi ve zekâ veya yetenek alanlarına göre yönlendirmeler konusunda özel ve devlet destekli bazı girişimler olmasına rağmen, kayda değer bir gelişme 1990’lı yıllara kadar olmamıştır. Son dönemde ise, ülkemizin mevcut ekonomik, sosyal, kültürel ve eğitim olanakları gibi temel bazı şartlar dikkate alınarak daha fazla üstün zekâlı ve yetenekli çocuğa ulaşabilmek için, farklı ülkelerde uygulanan modeller incelenmiş, ülkemizde bu modellerin uygulanabilirlikleri tartışılmış ve bu konuda geniş çaplı olarak ulusal ve uluslararası düzeyde yapılan çalışmalar incelenmiş ve yeni bir model geliştirilmiştir.

Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) olarak adlandırılan bu model, seçilen beş pilot ilde öğrenci seçimi, öğretmen seçimi ve eğitimi, aile eğitimi ve fiziksel mekân yapılanmasını gerçekleştirmiş ve bugün sayıları 39 farklı ilde olmak üzere toplam 43’e ulaşmıştır ve beş binin üzerinde öğrenciye hizmet vermiştir. Şu anda ise bu okullar 80 ilde bulunmakta ve sayısı 106’ya ulaşmıştır. Bu merkezlere seçilecek öğrencilerin tanılama aşaması MEB Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü rehberliğinde yürütülmekte olup; grup tarama testi ve bireysel değerlendirme aşamalarından oluşmaktadır. “Ek Ders Uygulama Okulu” temelinde hizmet veren bu merkezler, öğrencinin okulunda gördüğü eğitimi aksatmadan zekâ ve yetenek gelişimine katkı sağlamayı hedeflemektedir.

BİLSEM sınavına hazırlık yapılırken benzer tipte sorular çözülmesi; düşünme gücünü geliştirecek ve daha başarılı bir sınav geçirmeye fayda sağlayacaktır. Sınavın tablet üzerinde yapılıyor olması, kâğıt - kalem kullanmaktan çok bilgisayar ve tablet yardımıyla bu sınava hazırlanılmasını gerekli kılmaktadır. Öğrencilerimiz bolca bilsem soruları çözmeli. Unutulmamalıdır ki bilsem testleri dijital ortamda daha fazla pratik sağlayacaktır. Online olarak hazırlanılması durumunda sınav anında tablet kullanımına daha hızlı adapte olunabilecek ve bu durum rahat bir sınav geçirilmesini sağlayacaktır.

Bilsem Sınav Soruları & Örnekler Sorular ve Çözümleri

BİLSEM öğrenci seçiminde gerçekleştirilen ilk aşama grup tarama sınavıdır. Grup tarama sınavı tabletler üzerinden gerçekleştirilen genel yetenek sınavı olarak nitelendirilmektedir. Grup tarama sınavında yer alan soruların benzerlerini www.bilsemonline.com sitemizde bulabilirsiniz. Eğer üye değilseniz, hemen üye olup demo soruları çözebilirsiniz. Bilsem sınavında çıkmış sorular bizden sıkça istendi. Bu doğrultuda çıkmış bilsem sınav soruları ve web sayfamızdaki sorulardan bir kaçını eklemek istedik. "Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü" tarafından yayınlanan Bilsem sınav soruları ve hemen altında sitemizde yer alan sorulardan birkaçını görebilirsiniz:

bilim sanat sınavı soruları bilsem sınavı soruları bilsem soruları bilsem örnek sorular bilsem çıkmış sorular bilsem ve sanat sınavı soruları bilsem soruları bilim ve sanat sınavı soruları bilsem örnek sorular bilsem örnek sorular bilsem soru ve çözümleri bilim sanat sınavı soruları bilsem soruları bilsem örnek sorular bilsem çıkmış sorular

Bilim Sanat sınavı soruları hakkında daha fazla detaya sosyal ağlarda bizi takip ederek ulaşabilirsiniz. Bu sayede, çözüm yollarıyla birlikte neler yapılabileceği hakkında hayli geniş kaynağa ulaşabilirsiniz. Bilsem sınavı soruları toplamda 7 temel kategoriden oluşur. Bu kategorilerden oluşan testler çözmek son derece faydalı olacaktır. Belirli aralıklarla ücretsiz Bilsem deneme sınavları düzenliyoruz. Sorularımız Bilsem yapısıyla tam olarak uyumludur. Unutulmamalıdır ki BİLSEM sınavına yapılan hazırlık, sadece sınav başarısını etkilemekle kalmayacak, zihinsel becerilerin gelişimine ciddi ölçüde yarar sağlayacaktır.

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store