Bilsem Sınavına Nasıl Hazırlanmalıyız? - Bilsem Online

Bilsem Sınavına Nasıl Hazırlanmalıyız?

Bilim ve Sanat Merkezleri (Bilsem) sınavları, öğrencilerin bilişsel yeteneklerini ve uzmanlık alanlarını ölçen önemli sınavlardır. Bu sınavlara hazırlanmak, doğru stratejiler ve düzenli çalışma ile mümkündür. İşte Bilsem sınavına hazırlık sürecinde dikkate almanız gereken bazı önemli adımlar:

Google PlayApp Store
16 Kasım 2023

Bilsem Sınavına Nasıl Hazırlanmalıyız?

Bilim ve Sanat Merkezleri (Bilsem) sınavları, öğrencilerin bilişsel yeteneklerini ve uzmanlık alanlarını ölçen önemli sınavlardır. Bu sınavlara hazırlanmak, doğru stratejiler ve düzenli çalışma ile mümkündür. İşte Bilsem sınavına hazırlık sürecinde dikkate almanız gereken bazı önemli adımlar:

Düzenli ve Planlı Çalışın:

Düzenli ve planlı bir şekilde çalışmak, bilgiyi daha etkili bir şekilde öğrenmenize yardımcı olabilir. Bilsemonline çocuğumuzun planlı ve düzenli çalışması gerekli tüm takipleri platform için yapabilmektedir. Yapılan tüm çalışmalar ve sonuçları “Veliye Özel” bölümünde karne formatında veli ile paylaşılmaktadır. Platformu incelemek için TIKLAYINIZ

Soru Çözüm Tekniklerini Öğrenin:

Farklı soru tipleriyle başa çıkma stratejilerini öğrenmek ve sınav stratejinizi geliştirmek önemlidir. Zeka sınavların soruların soruların neyi sorduğunu anlamak çocuğumuzun öğrenme hızını arttıran önemli bir faktördür. Bu anlamda çocuğumuzun zihnini bu şekilde eğitmesi büyük önem taşımaktadır. Öğrenme hızı ve kapasitesi kişilere göre farklılık göstermektedir. Bu sebeple her çocuğun çalışma hızı ve öğrenme hızına uygun hareket edilmelidir. Bilsemonline özyinelemeli eğitim metodu ve yapay zekalı öğreticisi ile çocuğunuza özel  BİLSEM sınavı hazırlık takvimini takip eder. 

Türkiye’nin İLK ve TEK BİLİŞSEL RAPOR  sunan platformunu incelemek için TIKLAYINIZ

 

 

Müfredata Göz Atın:

Bilsem sınavları, genellikle standart müfredattan daha karmaşık ve derin konular içerir. Bu nedenle, sınavın kapsamını anlamak için müfredata göz atmak önemlidir.

Standart Denemeler Çözün:

Bilsem sınavı tarzındaki denemeleri çözmek, sınav formatını anlamanıza ve zorluk seviyesine alışmanıza yardımcı olabilir.

Zaman Yönetimini İyi Planlayın:

Bilsem sınavları genellikle sınırlı bir süre içinde çok sayıda soru içerir. Bu nedenle, zaman yönetimi becerilerinizi geliştirmek önemlidir.

Konu Eksikliklerinizi Belirleyin:

Deneme sınavlarından ve incelemelerden sonra konu eksikliklerinizi belirleyin ve bu konulara odaklanarak çalışmalarınızı planlayın. Çocuğumuzun eksiklerini anlamanın en iyi yolu yaptığı çalışmaları ve soru çözme hızını takip etmektedir. Bunu bizim adımıza yapabilen bir platform olan Bilsemonline ile çocuğumuzun hangi alanlarda daha çok çalışmaya ihtiyacı olduğunu anlayabilir ve gelişimini maks. seviyeye çıkartabiliriz. 

 

Zeka Oyunları ve Bulmacalarla Zihinsel Esnekliğinizi Artırın:

Zeka oyunları ve bulmacalar, problem çözme becerilerinizi geliştirir ve zihinsel esnekliğinizi artırabilir.

Motivasyonu Yüksek Tutun:

Bilsem sınavına hazırlık süreci uzun ve bazen zorlu olabilir. Bu süreçte motivasyonunuzu yüksek tutmak önemlidir.

Sınav Günü Hazırlıklı Olun:

Sınav günü için gerekli olan malzemeleri hazırlayın, dinlenmiş olun ve stresle başa çıkma teknikleri öğrenin.

Unutmayın ki her öğrenci farklıdır, bu nedenle en iyi hazırlık stratejisi kişisel öğrenme tarzınıza ve güçlü yanlarınıza uygun olanıdır.

Bilsem Sınavını Kazanmak İçin Ne Yapmalıyım?

Bilsem sınavını kazanmak için yukarıda bahsettiğimiz maddeler dışında  çocuğumuzun kendine güveni ve ebeveynler olarak sizlerin onlara inanması önemlidir. Ancak bu güven ve inanç çocuğumuzda anksiyete oluşturmayacak düzeyde olmalıdır. “ - Bu sınavı kazanamazsan bile senin başarılı olacağını düşünüyor ve sana inanıyoruz.” şeklindeki ifadeler çocuğumuzun sınav konusunda bizimle olan iletişimini güçlendirecektir. 

Bilsemonline çocukların çalışma alışkanlıklarını bozmadan, onları negatif etkilemeyecek bir rekabet ortamı içinde eğlendirerek öğretmeyi amaçlar. 

Sistem Öğrenmeyi öğreterek çocuğumuzun tüm okul müfredatındaki derslerine büyük fayda sağlar. 

Blogu buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederiz. Teşekkürümüzü Bilsem Online ürünlerinde kullanılmak üzere %20 indirim kodu vererek göstermek istiyoruz. KOD: BLOG20 

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store