Bilsem’e Kayıt Hakkı Kazanan Öğrencilere Nasıl Bir Eğitim Verilir? | Bilsem Online - Bilsem Online

Bilsem’e Kayıt Hakkı Kazanan Öğrencilere Nasıl Bir Eğitim Verilir? | Bilsem Online

Bilsem, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltılmış ismidir. İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrenciler için hazırlanmış eğitim kurumlarıdır.

Google PlayApp Store
18 Eylül 2019

Bilsem, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltılmış ismidir. İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarıdır. Türkiye genelinde her ilde bir bilsem olmakla birlikte nüfus yoğunluğuna göre büyük şehirlerde birden fazla bilsem olabilmektedir.

Bilsem’e Kayıt Hakkı Kazanan Öğrencilere Nasıl Bir Eğitim Verilir?

Bilim ve Sanat Merkezine yeni kayıt yapan öğrenciler 5 aşamalı bir eğitim programına alınmaktadır.

1-Uyum Programı:

BİLSEM’e kaydını yeni yaptıran genel zihinsel yetenek, resim ve müzik yetenek alanı öğrencilerinin Bilim ve Sanat Merkezine uyumunu sağlamak için öğretmen ve diğer öğrencileri tanımalarını yönelik bir programdır.

Öğrenciyi tanımayı amaçlayan; kişisel, sosyal ve psikolojik gelişimlerine katkı sağlayan, bilimsel düşünceyi ve estetik duyguları geliştiren etkinlikler yapılır.

2- Destek Eğitimi Programı:

Uyum programının tamamlanmasının ardından öğrencilerin geliştirmesi gereken temel becerileri hedef alan eğitim programıdır.

Bu programında iletişim, iş birliği, grupla çalışma, öğrenmeyi öğrenme, problem çözme, bilimsel araştırma, girişimcilik, eleştirel ve yaratıcı düşünme, etkili karar verme, teknoloji okuryazarlığı, sosyal sorumluluk, kaynakları etkin kullanma becerileri belirlenen program ile ilişkilendirilerek kazandırılır.

3- Bireysel Yetenekleri Fark Ettirme Programı:

Destek eğitim programını tamamlayan öğrencilerin bireysel yeteneklerini fark etmelerini amaçlayan eğitim programıdır.

Öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkına varabilme amacıyla yaratıcılıklarını öne çıkaran programlar hazırlanır ve uygulanır.

4- Özel Yetenekleri Geliştirme Programı:

Bireysel yetenekleri fark ettirme programını tamamlayan öğrencilerin özel yeteneklerini geliştirmek amacıyla yürütülen eğitim programıdır

Öğrencilerin özel yetenek alanlarına yönelik bilimsel ve sanatsal etkinlik öncelikli çalışmalara özel yetenekleri geliştirme programı döneminde derinlik kazandırılır.

5-Proje Üretimi ve Yönetimi Programı:

Özel yetenekleri geliştirme programının tamamlanmasının ardından öğrencilerin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda grupla veya bireysel olarak yürütülen eğitim programıdır.

Proje üretimi ve yönetimi programı öğrenci BİLSEM’den mezun oluncaya kadar devam eder.

 

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store