EBA'da Canlı Ders - Sınıf Uygulaması Ders Programı - Bilsem Online

EBA'da Canlı Ders - Sınıf Uygulaması Ders Programı

MEB ( Milli Eğitim Bakanlığı ) tarafından TRT EBA TV üzerinden yayınlanan öğretim yayınları, her sınıf için 200 dakika ( 5 ders saati ) olarak her gün yayınlanmaktadır.

Google PlayApp Store
29 Nisan 2020

EBA'da Canlı Ders - Sınıf Uygulaması Ders Programı

EBA; Eğitim Bilişim Ağı tanımlamasının baş harfleridir. Covid -19 salgının sebebi ile ara verilen örgün eğitimlere çocuklarımızın derslerinden uzaklaşmaması, karantina günlerinde de evde çalışmalarına devam ederek eğitimlerine devam edebilmeleri için MEB ( Milli Eğitim Bakanlığı ) tarafından TRT EBA TV üzerinden yayınlanan öğretim yayınları, her sınıf için 200 dakika ( 5 ders saati ) olarak her gün yayınlanmaktadır.

EBA TV’de 1. Ve 2. Sınıflar hariç 23 Nisan tarihi itibari ile Canlı ders uygulamasına başlanacağı duyuruldu.

MEB, tüm sınıflar için canlı ders-sınıf uygulaması başlattı.

Bu nedenle, 27 Nisan 2020 pazartesinden itibaren 1.ve 2.sınıflar hariç İlkokul, Ortaokul ve lise tüm sınıflar için CANLI SINIF UYGULAMASI Saatlerini yayınladı.

 

 

 İnternet üzerinden de canlı olarak yayınlanan dersleri https://www.trtizle.com/canli/tv/trt-eba-tv-ilkokul adresinden takip etmek mümkündür.

Bu derslerin takip edilmesi için illa TV başında ders saatinde olmak gibi bir zorunluluk olmamakla birlikte her gün yayınlanan videolar www.eba.gov.tr üzerinden tekrar olarak izlenebilmektedir.

Çocuklarımızın bu karantina günlerinde normal hayatlarında günlerinin büyük bir bölümünü ayırdıkları okulun olmaması, çocukların yeni rutinleri içerisinde yabancılık çekmemeleri ve eğitimini aldıkları konuları artık öğretmen ile yüz yüze almamaları sebebi ile öğrenim kapasitelerinin daha verimli kullanabilmeleri adına her zamankinden daha fazla takviye zeka geliştirici aktivitelerde bulunmaları gerekmektedir. Bu rutin için “ www.bilsemonline.com “ ile çocuklarımızın öğrenebilme kapasitelerini daha verimli kullanmaları sağlanabilir, bu sayede çocuğumuzun eğitimini aksatmamak için takip etmesi gereken EBA TV üzerinden yapılan anlatımları, daha iyi anlaması ve özümsemesine katkı sağlanmış olur.

 

 

 

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store