Endüstri 4.0 ile Değişen Eğitim Sistemi: EĞİTİM 4.0 - Bilsem Online

Endüstri 4.0 ile Değişen Eğitim Sistemi: EĞİTİM 4.0

Endüstri 4.0 ile birlikte hayatımıza giren nesnelerin interneti kavramının eğitimdeki karşılığı olan bu sistem fiziki eğitim ortamlarında da uzaktan eğitim de de doğrudan kullanılabilir birçok araç geliştirilmiştir.

Google PlayApp Store
5 Mayıs 2021

Eğitim 4.0, Endüstri 4.0 ihtiyaçlarına cevap verebilen yeni eğitim sistemidir. Bir teori değil tam olarak bir uygulamadır.

Endüstri 4.0 ile birlikte hayatımıza giren nesnelerin interneti kavramının eğitimdeki karşılığı olan bu sistem fiziki eğitim ortamlarında da uzaktan eğitim de de doğrudan kullanılabilir birçok araç geliştirilmiştir.

Dijitalleşen dünyada özellikle çocukların yeni teknolojilere adaptasyonu ve bunun sonrasında yeni teknolojileri geliştirebilecekleri altyapıyı sağlayabilmeleri için temel teorik ve uygulama eğitimlerine devam edebilmeleri için Eğitim 4.0 doğmuştur.

Bilsemonline Eğitim 4.0’a göre düzenlenmiş ve çocuklarımıza öğrenmeyi öğreten her sistemde potansiyellerini daha iyi kullanmalarını sağlayan bir platformdur.

 

 Peki Eğitim 4.0 Neleri değiştirecek?

Günün istediğin saatinde istediğin ortamda,

Bu teknoloji sayesinde öğrenciler günün en verimli hissettikleri zamanında ve kendilerini en rahat hissettikleri yerde eğitimlerini rahatlıkla alabilecekler. Uzaktan eğitim araçları ile teoremler okul dışında uygulamalar ise yüz yüze olacak şekilde yepyeni bir eğitim modeli mümkün.

Kişiye Özel Öğretim

Öğrenciler bireysel olarak öğrenme hızlarına uygun kendilerine uygun özelleştirilmiş bir ortamda eğitimlerini alabilecekler. Bu da üstün yetenekli öğrencileri kapasitelerini zorlarken, normal yetenekteki öğrencilere ise öğrenebilecekleri zamanı kazandıracak bir sistem olacaktır.

Ayrıca mevcut sınıf sistemlerinde aynı araçlarla tüm öğrenciler aynı hedefe göre yetiştirilmektedir. Eğitim 4.0 ile öğrenciler kendi yeteneklerine uygun araçlarla çalışabilecek ve gelişim hızları arttırılacaktır.

“Bilsemonline yapay zekalı öğretici ile kişiye özel çıkardığı çalışma sistemi ile kişinin öğrenme hızını tespit eder ve kişiye uygun çalışma programı çıkartır.”

Proje Bazlı Öğrenme

Eğitim 4.0 ile her konuda uygulama oluşturabilme şansı tüm öğrencilere verilebilecek, bu da günümüz eğitim sisteminde sonradan kazandırılan liderlik, organizasyon becerisi vb. iş hayatında bolca kullanılması gereken yeteneklerin daha ilkokul sırasında gelişmesini sağlayacaktır.

Veri Yorumlama

Artık sadece hafızası ve matematiği iyi olan insanların zeki olarak kabul edildiği dönemlerin geride kalacağı bir dönem başlıyor. Büyük veri analizleri için insani mantık yöntemlerinin kullanılması, yüksek matematik gücü gerektiren her işlemin artık bilgisayarlarca yapılması insani ihtiyaçların ve farklı zeka türlerinin daha ön plana çıkmasını sağlayacaktır.

Sınavlara Testlere Son

Sınavların yarattığı anksiyete vb. bir çok sorunla yüzleşen çocukların genel performansları kullandıkları araçlar sayesinde ölçülebilecek ve tek bir şanssızlığın çocuğun tüm çabalarını mahvetmesine izin verilmeyecek. 

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store