Öğrenci Tanılama - Bilsem Online

Öğrenci Tanılama

Sınıflara öğrenmeyi öğretebilmek için öğrencilerin kendilerini tanımasına yardımcı olmak büyük önem taşımaktadır. Öğrencilerin Bilişsel olarak tanımlanması sınıfların oluşturulması ve ders içeriklerinin belirlenmesine de ciddi katkılar sağlayabilir.

Google PlayApp Store
21 Ocak 2022

 Çoklu zeka kuramı 1983 yılında Howard Gardner tarafından geliştirilmiştir. Gardner bu kuramı geliştirirken aynı zaman Harvard Üniversitesinde Nöro-Psikoloji alanında Profesör ünvanına sahiptir.

Gardner bunu kuramı geliştirirken IQ testlerinin yetersiz olduğunu, yeteneklerin sadece IQ testinin kapsadığı alanlarla sınırlı olmadığını iddia etmiştir. Sadece günümüzde değil tarihin her döneminde birçok farklı alanda uzman olabilmiş milyonlarca insan toplumsal kabul normlarına göre hareket edemedikleri için zekaları kabullenilmemiştir.

BİLSEM Sınavlarına uyumlu BİLSEM Hazırlık Uygulamasını indirmek için;

IOS için TIKLAYIN

Android için TIKLAYIN

“Hiçbirimiz aynı değiliz, hiçbirimiz aynı çeşit zekâya da sahip değiliz ve eğer bu farklılıklar hesaba katılırsa eğitim daha faydalı bir şekilde işler.” (Howard Gardner)

Gardner’ın geliştirdiği ve günümüzde tüm eğitim ekollerinin kabullendiği Çoklu Zeka Kuramı temel olarak 8 bölümde tanımlanır

·        Sözel – Dilsel Zekâ

·        Mantıksal – Matematiksel Zekâ

·        Bedensel – Kinetiksel Zekâ

·        Özedönük Zekâ

·        Kişilerarası Zekâ

·        Müzik – Ritmik Zekâ

·        Görsel Uzamsal Zekâ

·        Doğa Zekâsı

 

Tanımlama sözcüğü, Türk Dil Kurumu Sözlükleri ’ne (TDK) göre “Bir kavramın niteliklerini eksiksiz olarak belirtmek ve açıklamak, tarif etmek.” anlamına gelmektedir. Başka bir ifadeyle tanımlama nedir sorusunu açıklama gerekirse şöyle bir cevap verebiliriz. Tanımlama, bir kavramın ya da bir varlığın ne olduğunun açıklanmasına denir.

 

Öğrenci Tanımlama

Eğitim sistemimiz içinde öğrencilerimizi yaş ve temel eğitimi anlama kapasitesine göre sınıflandırıyor ve eğitim planını bu şekilde yapıyoruz. Ortak bir gelişime açık nokta, ortak bir sorun ya da ortak bir verimlilik arttırabilecek noktaları keşfedemiyor bununla ilgili herhangi bir tasarrufta bulunmuyoruz.

Çoklu zeka kuramı öğrencilerin tanımlanma alanlarının geliştirilmesini daha çok gözler önüne sermiştir. Özellikle öğrencilerin yeteneklerinin anlaşılması, anlama kapasitelerini geliştirmek için onlara verilebilecek ödevlerin şekillendirilmesi açısından büyük önem taşımaktadır.

Ayrıca sınıflara öğrenmeyi öğretebilmek için öğrencilerin kendilerini tanımasına yardımcı olmak büyük önem taşımaktadır. Öğrencilerin Bilişsel olarak tanımlanması sınıfların oluşturulması ve ders içeriklerinin belirlenmesine de ciddi katkılar sağlayabilir.

Bilsemonline.com tüm öğretmenlerin çocukların genel durumunu görebilmesi ve onlara en uygun eğitimi verebilmesi için kurgulanmış alanında Türkiye’nin Lider platformudur. 

Bisemonline.com sadece bilsem sınavlarına hazırlamaz aynı zamanda çocuklarımızın genel zeka gelişimlerine katkı sağlar. Bununla birlikte Bilişsel becerilerini keşfetmelerini ve kendilerini geliştirebilmeleri için gerekli bütün geri dönüşü verir.

Bilsemonline kurumsal hesabı ile genel eğitim takviminin düzenlenmesine ve ekstra etütlere karar verilmesi noktasında başvurulacak çok önemli bir araçtır. Çocuklarımızın gelişimi için en önemli araç onları doğru ölçen ve sonuç üretendir.

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store