Okullar Açılıyor: Bilsem Online İle Zihinsel ve Duygusal Okula Hazırlık Rehberi - Bilsem Online

Okullar Açılıyor: Bilsem Online İle Zihinsel ve Duygusal Okula Hazırlık Rehberi

Yeni okul dönemi kapıda! 5 Şubat'ta okulların açılmasıyla birlikte çocuklarımız için heyecan verici bir süreç başlıyor. Ancak, bu geçiş dönemi bazı çocuklar için zorlayıcı olabilir. Onları hem zihinsel hem de duygusal olarak bu değişime hazırlamak önemli. Peki ne yapmalı? Detaylar bu blog yazımızda.

Google PlayApp Store
2 Şubat 2024

Okullar Açılıyor: Bilsem Online İle Zihinsel ve Duygusal Okula Hazırlık Rehberi

Yeni okul dönemi kapıda! 5 Şubat'ta okulların açılmasıyla birlikte çocuklarımız için heyecan verici bir süreç başlıyor. Ancak, bu geçiş dönemi bazı çocuklar için zorlayıcı olabilir. Onları hem zihinsel hem de duygusal olarak bu değişime hazırlamak önemli. Peki ne yapmalı? Detaylar bu blog yazımızda.

Bilsem Online, çocukların sınava hazırlık sürecinde yanlarında olan zeka geliştirici bir yapay zeka destekli uygulamadır ve çocukların yeni okul dönemine daha güçlü ve kendine güvenli bir şekilde adım atmalarına yardımcı olur. KEŞFETMEK IÇIN HEMEN TIKLAYIN!

 

İşte, çocuklarınızın yeni okul dönemine sağlam adımlarla girmelerine yardımcı olacak bazı tüyolar ve Bilsem Online'ın bu yönde sunduğu fırsatlar:

  1. Değişime Hazırlık:

  • Yeni bir okul dönemi, değişiklik ve adaptasyon gerektirir. Çocuklarınızı bu sürece hazırlamak için onlara, değişimin doğal olduğunu ve her zaman yeni şeyler öğrenme fırsatı sunduğunu anlatın. 
  • Bilsem Online'ın kişiselleştirilmiş esnek öğrenme ortamı sayesinde çocuklarınız her zaman ve her yerde öğrenmeye devam edebilirler.

BİLSEM sınavlarına en etkili şekilde hazırlanmak için BILSEM ONLINE’A KAYDOL!

 

  1. Duygusal Dengenin Korunması:

  • Yeni bir ortama uyum sağlamak, bazı duygusal zorlukları da beraberinde getirebilir. Çocuklarınızın duygusal dengeyi korumasına yardımcı olmak için, onların duygularını ifade etmeleri için güvenli bir ortam sağlayın. 
  1. Motivasyonu Artırma:

  • Yeni bir okul dönemi başlangıcında çocukların motivasyonunu artırmak önemlidir. Onlara hedefler belirlemeleri ve bu hedeflere ulaşmak için çaba göstermeleri gerektiğini öğütleyin. 
  • Bilsem Online'ın ödüllendirme ve rozet sistemi, her hafta düzenli yayınlanan Şampiyonlar Listesi ve oyunlaştırılmış öğrenme materyalleri, çocukların motivasyonunu artırarak öğrenme sürecini daha keyifli hale getirir.

İlköğretim seviyesi öğretime destek sunan yapay zeka destekli PLATFORM!

 

  1. Sosyal Becerilerin Geliştirilmesi:

  • Yeni bir okul dönemi, çocukların sosyal becerilerini geliştirmeleri için harika bir fırsattır. Bilsem Online'ın her zaman ve her yerden erişilebilen sanal sınıf ortamı ve inovatif teknolojisi, çocukların diğer öğrencilerle etkileşimde bulunmalarını sağlar.
  • Bunun dışında Bilsem Online, hem bilişsel raporlarında hem de sosyal medya hesaplarında düzenli olarak ebeveynler ve çocukları için beraber yapabilecekleri sosyal ve fiziksel aktivite önerilerinde bulunmaktadır.
  1. Öğrenme Sürecini Kolaylaştırma:

  • Çocukların yeni konuları öğrenmeye hazır olmalarını sağlamak için, öğrenme sürecini onlar için keyifli hale getirin. 
  • Bilsem Online'ın interaktif ders içerikleri, videolu örnek soru çözümleri, oyun tabanlı öğrenme aktiviteleri ve Atölye Sistemi, çocukların konuları daha kolay öğrenmelerine yardımcı olur.

Bilsem Online; BİLSEM sınavına hazırlıkta Türkiye’nin Lider Platformu!

 

Yeni bir okul dönemine adım atarken, çocuklarınızı hem zihinsel hem de duygusal olarak hazırlamak önemlidir. Bilsem Online, çocukların bu hazırlık sürecinde yanlarında olan bir destek sistemidir. Esnek öğrenme ortamı, interaktif platform ve çeşitli öğrenme fırsatlarıyla Bilsem Online, çocukların yeni okul dönemine daha güçlü ve kendine güvenli bir şekilde adım atmalarına yardımcı olur. Okul başarısını artırmak ve çocukların gelişimini desteklemek için BILSEM ONLINE'I HEMEN ŞIMDI KEŞFEDIN!


 

Bilsem Online, Bilsem sınavlarına hazırlanmak isteyen öğrenciler için en iyi seçeneklerden biridir. Bu platform, öğrencilerin Bilsem sınavı hazırlığında ihtiyaç duydukları her şeyi sunarak onların sınavda başarılı olmalarını sağlar. Öğrencilerin daha iyi öğrenme ve sınavda başarılı olma şanslarını artırmak için, Bilsem Online’ı kullanmaları tavsiye edilir. Bilsem Online’a ÜCRETSİZ KAYIT OLMAK IÇIN BURAYA TIKLAYINIZ.


 

Konuyla alakalı sıkça sorulan sorular
Bilsem Nedir?

Bilsem, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltılmış ismidir. İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarıdır.

BİLSEM'e Nasıl Başvurulur

Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerine öğrenci seçimi Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her yıl belirlenen tarihlerde yapılan sınav sonuçlarına göre yapılmaktadır. Bu sınav ilkokul 1., 2. ve 3. sınıf düzeyindeki öğrencilere tablet üzerinde dijital olarak yapılmaktadır. Sınava katılacak olan öğrenciler okullarındaki sınıf öğretmenleri tarafından doldurulan 'gözlem formu' listesiyle aday gösterilmektedir.

BİLSEM sınavına her sınıftan kaç kişi girebilir?

Bilsem sınavına her okulda 1, 2 ve 3. sınıf düzeylerinden her bir yetenek alanı için belirtilen her bir sınıf düzeyindeki toplam öğrenci sayısının en fazla %20’si aday gösterilebilecektir.

Bilsem Sınavına hangi sınıflar girebilmektedir?

Bilsem sınavına 1, 2 ve 3. sınıf öğrencileri girebilmektedir.

Bilsem Sınavı Yetenek Alanları Nelerdir?

Bilsem okullarına girişte öğrenciler genel zihinsel, resim veya müzik yetenek alanlarında aday gösterilmektedirler. Bilsem okullarının öğrenci seçimi bu sınavlarla yapılmaktadır.

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store