WNV Çocuklar için Zeka Testi ve Örnekleri (Wechsler Nonverbal) - Bilsem Online

WNV Çocuklar için Zeka Testi ve Örnekleri (Wechsler Nonverbal)

Bilsem 2. Aşama bireysel değerlendirme genel zihinsel yetenek alanından sınava girecek olan 1. sınıf öğrencileri için uygulanacak test Wechsler Nonverbal Yetenek (WNV) testidir.

Google PlayApp Store
30 Mayıs 2019

2019-2020 Bilsem 2. Aşama bireysel değerlendirme genel zihinsel yetenek alanından sınava girecek olan 1. sınıf öğrencileri için uygulanacak test Wechsler Nonverbal Yetenek (WNV) testidir. 2 ve 3. Sınıflar için ise ASİS zeka testi uygulanmaktadır. ASİS zeka testi hakkında bilgi almak için tıklayınız.


Wechsler Nonverbal Yetenek (WNV) nedir?

Wisc-r zeka ölceğininin zaman olarak eski olmasından dolayı Türkiye şartlarına uyarlanarak WNV testi olarak uygulanmaktadır. Yaş aralığı wisc-r testine göre daha geniştir. 4-21 yaş arası genel zeka işleyişi ile ilgili yetenekleri belirlemek üzere hazırlanmış sözel olmayan bireysel zeka testidir. WNV zeka testi genel yeteneği sözel ifadelere gerek duymadan ölçmek için geliştirilmiştir. Wisc-r zeka testi ile benzerlik göstermektedir. Wisc-r testi hakkında bilgi almak için tıklayınız.




Kaç aşamadan oluşur?

WNV testi 6 alt testten oluşmaktadır.

Bunlar;

·       Mantık Yürütme Kareleri,

·       Parça birleştirme,

·       Şifre,

·       Tanıma,

·       Uzamsal Dizi,

·       Resim Düzenleme’ dir.

Burada da belirtildiği gibi Bilsemonline sisteminde bulunan sorularla birebir uyumluluk göstermektedir. 11 farklı kategori ile Bilsem Sınavlarına hazırlık için oluşturulmuş ilk ve tek platformdur. Bilsemonline.com ile matris türündeki soruları çözerek mantık yürütme, Bütünden parçaya türündeki soruları çözerek parça birleştirmeye, şifremele türündeki soruları çözerek şifre vb. ve diğer kategorilerdeki soruları çözerek alt testlere hazırlanmak için çocuğunuza yardımcı olacaktır.

Bunun yanı sıra düzenli günlük sorularla çocuğunuzun zeka gelişimine ciddi oranda katkı sağlayacaktır. Blog için tıklayın lütfen… “Zeka Gelişimi Kaç Yaşına Kadar Sürer?” Deneme sınavlarına ulaşmak için tıklayınız. 

WNV Zeka Testi Kimlere uygulanır?

·       Türkçeyi az bilen ya da yeni öğrenen

·       Gelişimsel gecikme ya da zorlukları olan

·       Eğitimler ilgili zorlukları olan

·       Dil Temelli Öğrenme Bozuklukları , Dil Bozuklukları ya da Konuşma Bozuklukları Olan

·       Kültürel ve dilsel olarak farklı kökenlerden gelen

·       İşitme Engelli ya da İşitme Güçlüğü Olan

·       Otistik Bozukluğu ya da Seçmeli Konuşmazlık Olan

·       Üstün Yetenekli ve Özel Yetenekliler için eğitim programlarına kabul edilen

·       Zihinsel Engelli olduğuna karar verilen test alanlara yararlı olmaktadır.

 

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store