Bilsem Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? - Bilsem Online

Bilsem Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Bilim ve Sanat Merkezlerine alınacak özel yetenekli öğrencileri belirlemek üzere 2021-2022 eğitim öğretim yılında yapılan Bilsem sınavı ne zaman açıklanacak?

Google PlayApp Store
25 Nisan 2022

Bu sene 19 Mart tarihinde başlayan BİLSEM sınavları 8 Mayıs tarihine kadar sürecek. Sınav sonuçları ise 13 Mayıs 2022 tarihinde açıklanacaktır. Ancak sınav sonuçlarının açıklanmasın da ufak gecikmeler yaşanabilmektedir. Kılavuzda belirtilen tarih 13 Mayıs’tır.

İKİNCİ AŞAMA yani “BİREYSEL DEĞERLENDİRME”  sınavları ise 13 Haziran’da başlayacaktır. “ÖN DEĞERLENDİRME” sınavında başarılı olan çocukların katılacağı bu ikinci aşama sınavda ise Asis ve WNV zeka testi uygulanacak, aynı zamanda çocukların genel durumları gözlemlenecektir.

Bilsemonline.com Asis ve WNV zeka testlerine %100 uyumlu olarak hazırlanmış BİLSEM Sınavı hazırlık platformudur. ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

BİREYSEL DEĞERLENDİRME  Aşamasına nasıl hazırlanılır?

BİREYSEL DEĞERLENDİRME  aşamasında 3 farklı sınav söz konusudur. Müzik bölümünden giren öğrenciler için müzik, resim bölümünden girenler için resim, genel yetenekten girenler için ise genel yetenek soruları ağırlıklı olarak yöneltilmektedir.

Çocuklarımıza her halükarda Asis ve WNV testi soruları yöneltilmektedir. Bu kapsamda mevcut becerilerini bu sınav sorularına göre hazırlamaları büyük önem taşımaktadır. Özellikle psikomotor becerilerini bu zeka testlerine göre hazırlamaları ( WNV -Asis ) çocuklarımızın kendi potansiyellerini yansıtmaları için çok önem taşımaktadır.  

2. aşama olarak bilinen süreç ise bu sene “ BİREYSEL DEĞERLENDİRME” olarak yeniden tanımlandı. Bu aşama eski sınav süreçlerinde bulunan 2. Aşama ile aynı şekilde uygulanacak, “ÖN DEĞERLENDİRME” süreçlerini geçen çocuklarımızın bireysel olarak değerlendirilerek BİLSEM okullarına girip giremeyeceklerine karar verici son sınav olacaktır.

Çocuklarımızın BİLİŞSEL GELİŞİMİNİ hızlandırmak için bilsemonline.com’a ÜYE OLUN.

“BİREYSEL DEĞERLENDİRME” aşaması daha çok bire-bir görüşme havasında çocuğumuzun kendini ifade etme şekline, zekasının farklı boyutlarına ve BİLSEM okullarına uyum sağlayabilir mi sorularının cevaplandığı aşamadır.

Bu aşama da müzik alanından giren çocukların müzik yetenekleri, resim alanından giren çocuklarımızın resim yetenekleri, genel yetenekten giren çocuklarımızın ise sosyal yetenekleri ve zekaları sorgulanır.

Bu süreçte çocuklarımızın mevcut yeteneklerini sergilemeleri önemlidir. Bu aşamada çocuğumuzun karakterine göre değişkenlik gösterecek olsa da genel olarak BİREYSEL DEĞERLENDİRME aşamasına yönelik varsa endişelerinin kaldırılması, kendinden emin olması ve yeteneklerine güvenmesi için çocuğumuzu içten bir şekilde takdir etmek önemlidir.

Çocuğumuzun BİREYSEL DEĞERLENDİRME aşamasında başarılı olmasının en temel gereksinimi aslında BİLİŞSEL GELİŞİM seviyesidir. 

 

BNV Zeka Testi Nedir? Bilsem Sınavı Nedir? 

 2021-2022 yılında BİLSEM okullarına öğrenci seçiminde ÖN DEĞERLENDİRME sınav aşamasında kullanılacak olan BNV Zeka testi açıklanması ile herkesin merak ettiği bir test haline geldi.

Bu testin tam açılımı National No-verbal Coginitve Ability Test (BNV) yani Ulusal Sözel Olmayan Bilişsel Yetenek Testi.

Bilsemonline SÖZEL OLMAYAN soru yaklaşımı ile tüm dünyada kabul edilen zeka ölçümü ve gelişimi soruları ile öğrenciye özel çalışma programı hazırlar. Ücretsiz üye olmak için TIKLAYIN.

 Bu test Türkiye’yi kapsayan, ulusal geçerliliği olan ve SÖZEL OLMAYAN bir yetenek testidir. 4-13 yaş aralığındaki çocukların bilişsel yeteneklerinin gözlemlenmesi ile Türkiye’de geliştirilmiştir.

Testin geçerlilik analizleri Toni-3 Testi, Naglieri Sözel Olmayan Zeka Testi ve Renkli Prograsif Matrisler Testi kullanılarak yapılmıştır.

Bilsemonline Naglieri ve Renkli Prograsif Matrisler testlerine uyumlu soru ve kategorileri ile BİLSEM sınavlarına hazırlık için en iyi platformdur. Ücretsiz üye olmak için TIKLAYINIZ!

 Bilsem sınavları ÖN DEĞERLENDİRME aşamasında kullanılacak bu test bataryasına hazırlanmak büyük önem taşımaktadır. Bu sene sınav tablet üzerinden olmayacak ancak test yine de SÖZEL OLMAYAN bir yetenek testi uygulanarak yapılacaktır.

Bu durumda çocuğumuzu sınava hazırlamanın en iyi yolu, sözel olmayan yönergesiz sorular ile çocuğumuzu sınava hazırlamaktır. Özellikle bilsemonline.com platformu içinde bulunan sorular BNV testinin geliştirilmesi için kullanılan referans zeka testleri ile akademisyenler tarafından hazırlanmış özel sorulardır.

 

Bilsem Sınavı Nedir?

BİLSEM sınavı son 4 yıldır tablet üzerinden yapıldığı için tablet ve telefonda çalışabilen eğitim programları bu sınava hazırlıkta halen hali hazırda en etkili hazırlık yöntemleridir. Bu nedenle her yıl on binlerce öğretmen ve veli bilsemonline.com’u tercih ediyor. Bilsemonline’ı mutlaka deneyin. 

BİLSEMONLINE WEB

BİLSEMONLINE ANDROID UYGULAMA

BİLSEMONLINE IOS UYGULAMA

BİLSEM: Bilim ve sanat merkezleri isminin kısaltmasıdır. Bilim ve Sanat Merkezleri üstün yetenekli potansiyeli taşıyan çocuklar için örgün eğitime destekleyici bir eğitim olması hedeflenmiştir. Bu sebeple BİLSEM sınavlarında başarılı olan öğrenciler okul saatleri dışında BİLSEM okullarında eğitim görürler. 

BİLSEM okullarının en temel amacı üstün yetenekli potansiyeli yüksek çocukların yeteneklerini destekleyecek ek bir eğitim sistemi oluşturmak ve bu çocukların yeteneklerini yüksek verimlilikle kullanmalarını sağlamaktır.  

Bilsem sınav sistemi 31 Aralık 2021 tarihinde yayınlanan kılavuz ile yapısal olarak değil, işleyiş olarak bazı değişimlere uğramıştır.

 Yeni müfredata göre BİLSEM sınavına başvurabilmek için öğrencimizin öğretmeni tarafından aday gösterilmesi gerekmektedir. Sonrasında “ÖN DEĞERLENDİRME”- “BİREYSEL DEĞERLENDİRME” şeklinde 2 aşamadan oluşacak sınavı geçen öğrenciler BİLSEM okullarında eğitim görmeye hak kazanacaktır. 

Maddeler halinde sıralarsak BİLSEM sınavını kazanmak için geçilmesi gereken 3 adım vardır. 

1-Sınıf öğretmenlerinin aday gösterdikleri öğrenciler için aday gözlem formunu doldurması. (10- 21 Ocak) 

2-Ön değerlendirme süreci. (19.03.2022 – 08.05.2022) 

3-Bireysel değerlendirme süreci. (13.06.2022 – 12.08.2022)  

BİLSEM sınavlarını kazanmak için çocuğumuzun kendi potansiyelini gösterebilmesi çok önemlidir. Bunun için hazırlıksız olduğu tipte sorularla karşılaşması durumunda çocuklarımızda anksiyete vb. sorunlara sebep olmaması için çocuklarımızın sınava hazırlanmaları önemlidir. Benzer tipte soruları doğru yöntemlerle çözerek ilerlemeli ve potansiyellerini ifade edebilecek hale gelmelidirler. 

 

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store