Bilsem Sınavına Hazırlık | Bilsem Online - Bilsem Online

Bilsem Sınavına Hazırlık | Bilsem Online

Bilsem sınavına hazırlık için doğru yerdesiniz. Online çalışmalarla bilsem sınavına hazırlık yapabilirsiniz. Sizin için en güncel en doğru ve uygun yöntemleri paylaşıyoruz.

Google PlayApp Store
24 Kasım 2017

Bilsem, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltılmış ismidir. Her yıl belirlenen tarihlerde açılan sınav sonuçlarına göre öğrenci alır. BİLSEM hakkında detaylı bilgi için "bilsem nedir" sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Bilsem sınavına hazırlık kapsamında bilmemiz gereken çok önemli konular var. Önce bunları ele almakta fayda var. Bilsem sınavı 2 aşamadan oluşmaktadır. 1. aşama olan Grup Tarama Sınavı ve 2. aşama olan Bireysel Değerlendirme'den oluşur. İlk sınavda başarılı olan öğrenciler bireysel değerlendirmeye alınır. 1. aşama, yani grup tarama testi tablet bilgisayarlar üzerinden gerçekleşir. Genel hatlarıyla kısaca "mantık soruları" olarak tanımlayabileceğimiz bu sorular çalışılabilir, teknik bilgi içermeyen türdendir. Bu soru tiplerini web sayfamızda 7 kategoride temellendirdik. Her kategorinin kendi içinde alt varyasyonları bulunur. Bu tip sorular çocuğunuzun zihinsel gelişimini destekleyici niteliktedir. BİLSEM olsun ya da olmasın, çocuklarınızın bu testlerde çözümler araması, özgür düşünmesi önemlidir. Gelişimlerine ciddi katkı sağlayacaktır. 2. sınav, yani bireysel değerlendirme genel yetenek ve özel yetenek alanlarına göre yapılıyor. Bu aşamada geniş çevrelerce kabul edilmiş zeka testleri uygulanıyor. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı bireysel değerlendirmede hangi testleri uyguladığını açıklamıyor. Bu testler üzerinde pratik yapılarak başarı kazanılmak üzere çalışılabilecek yapıda değildir. Zeka ölçme ve tanılama yalnızca akademik - bilimsel açıdan kabul görmüş testlerle ve yine benzer otoritelerin çalışmasıyla mümkündür. Özetle 1. test çalışabilir sorulardan, 2. test tanılama ve özel yetenekli öğrencilerin değerlendirmesi üzerine çalışılmayan alanlardan oluşur.

Grup Tarama Testine Nasıl Hazırlanılır?

Tamam, peki en doğru şekilde nasıl hazırlanırız? Kitap mı? Defter mi?

En önemli sorumuz işte bu. Kitap üzerinde Bilsem sınavına hazırlık 1. 2. ve 3. sınıf öğrencileri için ne derece etkili ve ergonomik olabilir? Sınavın yapısı itibariyle yaş grubunun bunalmayacağı kadar farklı tipte soru çözmek gerekir. Sorular görsellerden oluştuğu içi soru - cevap seçenekleri bir kağıt üzerinde fazlaca yer kaplar. Bir A4 kağıdı boyutundaki kitaba bu görsellerden ne kadar yerleştirebilirsiniz? Aşağıda örnek bir soru bulunmaktadır. Diğer örnek sorularımız için "Bilsem Sınav Soruları" yazımıza bakabilirsiniz.

bilsem sınavına hazırlık

Sistemimizde binlerce soru bulunuyor. Ek olarak bir Bilsem hazırlık kitabı yazmayı düşündük ancak pratikte bu sene uygun bulmadık. Bu sayıda soru için oluşturacağımız kitap hayli kalın olurdu. En iyi yerleştirme - tipografi çalışmasında bile bir çocuğun baş etmesi zor bir kitap olacaktır. Az sayıda soru ise yetersiz kalacaktır. Bilsem hazırlık kitapları için gelecek seneye konuyu daha detaylı ele alabiliriz. Hem sınav hem de ilgili yaş grubundaki çocukların zeka gelişimini destekleyici nitelikte optimum kalınlıkla bilsem sınavı hazırlık kitapları şeklinde seri oluşturulabilir. Ancak yine de genel görüşümüz online platformu olabildiğince verimli kullanmak. Bu sayede çok daha faydalı olacağını düşünüyoruz. (Aslında geçen kısa sürede bunu gayet iyi başardığımızı rahatlıkla söyleyebiliriz) Yine de hem online hem basılı yayın şeklinde bilsem hazırlık seti gündemimizde.  Bakarsınız interaktif bilsem çalışma kitabı çıkarmışızdır ;) 

Şunu da belirtmekte fayda var; soruların gerçek sınavda tablet üzerinde yapılması ve kağıt kalem kullanılmaması nedeniyle bu soruları, bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlarda çözmek son derece önemli hale geliyor.

Konu anlatımı

BİLSEM grup tarama sınavı veya bu sınavın bulunduğu konseptteki sorular okullarda karşılaştığımız müfredatlara benzemez. Teknik bilgi içermez. Konu anlatımının bu noktada ne kadar fayda sağlayacağı muallak bir durum. Belli tipte bir çözüm üzerine çocuğu şartlamak yerine, özgür ve özgün düşünmesini sağlayarak çözüme ulaşmasını desteklemek çok daha faydalı ve etkilidir. Tabii ki bunun için bile "örnek çözümlere ihtiyaç var" bir kaç örnekle genel olarak anlattıktan sonra gerisini çocuğunuza bırakın ve izleyin. Süreç içinde belirli aralıklarla kontrol edebilirsiniz. Nerelerde doğru yapmış, nerelerde eksik kalmış görebilirsiniz. Ama nasıl?

Performans Takibi

Bir başka önemli konu ise performans takibi. Çocuğunuzun performansını takip ederek zaman içinde gelişim süreçlerini anlayabilirsiniz. Kavradığı sorular, daha az başarılı olduğu soruları görebilir, bu sorular üzerinde yoğunlaşabilirsiniz. Online olarak bizim sunduğumuz sistemin önemli bir faydası performans takibidir. Kullanıcılarımız - öğrencilerimiz de bu durumdan hayli memnunlar.

Bir de öğretmenler ve eğitim kurumları için kurumsal performans takibimiz var.

Deneme Sınavı

Çocuğunuz - öğrenciniz, kategori temelli testlerde ve günlük çalışmalarda yeterli pratik yaptıktan sonra bilsem deneme sınavına katılabilirler. Bilsem Online, sunduğu detaylı istatistikler sayesinde çocuğunuzun ülke çapındaki başarı durumunu size gösterecektir. Sınıf düzeyi, bilgi düzeyi (okuma, yazma, dört işlem v.b.), şehir, okul alanlarında sıralama yapabiliyoruz. Doğru sayıları, puanları, çözüm süreleri, soruların tüm kullanıcılar tarafından doğru - yanlış çözüm oranlarını filtreleyebiliyoruz. Bunun bir örneğini geçtiğimiz Ekim ayında gerçekleştirdiğimiz Türkiye geneli ücretsiz BİLSEM deneme sınavında görebilirsiniz. Çok detaylı ve uzun istatistiği anlaşılabilir seviyede kısaltarak özet halinde yayınladık. İlgili bu örnek bilsem deneme sınavı için tıklayınız.

Son olarak Bilsem sınavına hazırlık adına web sayfamızda neler yapabileceğizi özetleyen videomuzu izlemenizi öneririz. Sınavlarda çıkan sorular ve uygulama şekli minik dostlarımızın potansiyellerini göstermeleri açısından zorlayıcı olabiliyor. Bilsem Online, çocukların mobil cihazlar ve bilgisayarları verimli kullanması ve Bilsem sınavlarına hazırlanmaları için kuruldu. BİLSEM tablet sınav sistemi ve soru yapısıyla tam uyumlu bir platforma sahibiz. Bu sınava hazırlık için en doğru ve güncel verileri sizlerle paylaşıyoruz. sistemimizi oyunlaştırarak sınavı bir stres kaynağı olmaktan çıkarmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla çıktığımız yolda siz değerli veliler ve öğretmenlerimizle çalışmaktan mutluluk duyarız. Sosyal ağlarda bizi takip etmeyi de unutmayınız.

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store