Bilsem Yaz Okulları - Bilsem Online

Bilsem Yaz Okulları

Bilsem okulları bu sene itibari ile 2. Sınıftan 12. Sınıfa kadar tüm öğrenciler için yaz okulu açacağı müjdesini verdi.

Google PlayApp Store
20 Mayıs 2022

Bilsem Yaz Okulları Nedir? | Bilsem Yaz Okulları Kaydı Ne Zaman Başlıyor? | Bilsem Yaz Okullarına Kimler Gidebilir? | Verimli Yaz Tatili İçin Neler Yapılmalı? 

Güncelleme: Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, BİLSEM'lerde verilecek yaz okulları için öğrenci başvurularının, 25 Haziran alınmaya başlanacağını duyurdu.   

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada 2021-2022 eğitim öğretim yılı BİLSEM Yaz Okulları'na ilişkin kılavuzun illere gönderildiğini, kurslara 2-12. sınıflardaki tüm öğrencilerin başvurabileceğini belirtti.

Öğrencilerin, okullarının bulunduğu il/ilçe sınırları dışındaki BİLSEM'ler de açılacak kurslar da başvuru yapabileceğini aktaran Bakanımız Sayın Mahmut Özer, "Öğretmen başvuruları 13-17 Haziran'da, öğrenci başvuruları 25 Haziran-2 Temmuz arasında alınacak.  Kurslar 18 Temmuz'da başlayacak 14 Ağustos'ta sona erecek. Öğrencimizin başvurduğu BİLSEM'lerin bünyesindeki hangi atölye ya da derslerden varsa onlardan kurs açılacak. Kurs için 10 öğrencinin başvuru yapması gerekiyor. Öğrencilerimiz en fazla 2 farklı atölye/ders grubundan yaz okuluna devam edebilecek. Yaz okulu toplam 4 hafta sürecek. Dersler 40 dakika olacak. "

Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) Yaz Okulu Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-Kılavuzu'na ulaşmak tıklayınız.

Verimli yaz tatilleri için Bilsem Online’a ÜYE OLUN!

 

 Matematik Seferberliği Tanıtım Töreni’nde konuşan Milli Eğitim Bakanı Sayın Özer seferberlik kapsamında 1. Sınıflar hariç Lise son sınıf dahil tüm öğrencilerin katılabileceği yaz okulları açacaklarını, eğitimleri her ilde bulunan Bilim ve Sanat Merkezlerinde verecekleri müjdesini verdi.

Bu okullara ne zaman başvurulacağı, başvuru şartları ve kayıt süreçleri ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Bilsem okulları kapasitesi; Tüm Türkiye’de toplam 279 Okul. Hedef 350.

Millî Eğitim Bakanlığı, özel yetenekli öğrencilere yeteneklerini geliştirmelerinde destek veren BİLSEM okulları sayısını son yıllarda arttırdı.

BİLSEM'lere erişimi artırmak için yapılan çalışmalar sonunda 81 ilde 183 adet olan BİLSEM sayısı, 2021 yılı sonunda 225'e çıkmıştı. 2022 yılında BİLSEM'leri daha fazla erişilebilir kılmak için çalışmalar yapan MEB, BİLSEM sayısını 279'a yükseltti. MEB, 2022 yılı sonunda BİLSEM sayısını 350'ye çıkartmayı hedefliyor. 

BİLSEM'lerde 554'ü genel yetenek, 183'ü müzik ve 232'si görsel sanatlar olmak üzere 969 atölye bulunuyor. 81 ildeki BİLSEM'lerde 12 bin 579'u ilkokul, 43 bin 954'ü ortaokul ve 10 bin 842'si lise olmak üzere toplam 67 bin 375 öğrenci eğitim alıyor.   

BİLSEM'ler fikrî mülkiyet konusunda da başarılı çalışmalar yapıyor. 2021 yılında 184 patent, 394 faydalı model, 2 bin 63 tasarım ve 16 marka olmak üzere 2 bin 657 ürün tescil başvurusunda bulunan BİLSEM'ler; 13 patent, 39 faydalı model, 1.245 tasarım ve 8 marka olmak üzere 1.305 ürünün tescili aldı. 

Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer şunları söyledi: "Bakanlık olarak özel yetenekli öğrencilerimizin yeteneklerini geliştirebilmeleri için farklı eğitim programları uygulayarak destek sağladığımız BİLSEM'lerin altyapı ve imkânlarını sürekli iyileştiriyoruz. BİLSEM'lerde özellikle patent, faydalı model, tasarım ve marka tesciline yönelik ürün geliştirme çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Diğer taraftan BİLSEM'lerin tüm il ve ilçelerimizde erişilebilirliğini artırmaya çalışıyoruz. Özellikle özel yetenekli öğrencilerimizin BİLSEM'lere gidebilmek için ilçeler arası uzun yolculuklar yapmalarını istemiyoruz. Bu amaçla 81 ilde BİLSEM sayısı 183 iken bu sayıyı 2021 yılı sonu itibarıyla 225'e çıkarttık. 2022 yılında hedefimiz, 125 yeni BİLSEM açarak bu sayıyı 350'ye çıkartmaktı. Gerekli planlamalarımızı da tamamladık. Bu kapsamda 54 yeni BİLSEM açarak şubat ayı itibarıyla BİLSEM sayımızı 279'a çıkarttık. 2022 yılı sonuna kadar BİLSEM sayısını 350'ye çıkartacağız."

 

Verimli Yaz Tatili için Neler Yapılmalı?

Çocuğumuz yaz okullarına devam etsin ya da etmesin, en iyi yaz tatili alıştırması bilişsel gelişiminin devam ettirilmesidir.

Bu süreçte En iyi araç bilsemonline.com’dur. ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

 

 

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store