Bilsem’e Büyük Katkı - Bilsem Online

Bilsem’e Büyük Katkı

Turkcell Zeka Gücü Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Bilim ve Sanat Merkezleri’nde (BİLSEM) kurulan Maker Laboratuvarlarında üstün yetenekli öğrencilere yönelik verilen robotik ve kodlama eğitim programıdır.

Google PlayApp Store
31 Temmuz 2019

Günümüzde çocuklarımız, çok hızlı değişen piyasa koşulları ve iş ihtiyaçları içinde okudukları bölümleri bitirdikten sonra ek olarak kodlama, bilişim teknolojileri alanında kendini eğitme ihtiyacı duymaktadır. İlerleyen dönemlerde yapacakları iş kapsamında bu bilgilere ulaşma zorunluluğu ortaya çıkmaktadır. Çocuklarımıza üniversite öncesi bu bilgileri kazandırmak; Arduino, Scratch gibi uygulamalara hakim olmasını sağlamak, çocuğumuzu geleceğe hazırlamak için büyük önem taşımaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı BİLSEM okulları ile yürütülen sosyal sorumluluk projesi Turkcell Zeka Gücü programının amacı, öğrencilerin teknolojiye olan merakını uyandırmak ve bu alana yeteneği olan öğrencileri erken yaşta tespit ederek becerilerini geliştirme konusunda yönlendirmektir.

Turkcell, Bilim ve Sanat Merkezleri’nde (BİLSEM) bilişim teknolojileri, kodlama ve robotik alanlarında çocuklara doğrudan deneyim kazandıracak Zeka Gücü projesi ile BİLSEM okullarının eğitim kapasitesi ve konu zenginliği arttırılmaktadır. Türkiye’de ki tüm BİLSEM okullarında uygulanacak bu proje ile BİLSEM okullarının kıymeti daha da artacak, bu okullarda eğitim gören öğrencilerin geleceğe daha iyi hazırlanması sağlanacaktır.

Zeka, yaratıcılık, sanat, liderlik kapasitesi ya da özel akademik alanlarından birinde ya da birkaçında üstün düzeyde performans gösteren öğrencilerin potansiyellerini keşfetmeleri için destek olan zeka gücü projesi, Türkiye’nin 81 ilinde bulunan BİLSEM okullarında eğitim alan öğrencileri hedef alarak başlatılmıştır. 

Bu programın özellikle BİLSEM okullarında başlatılmasının sebebi, verilecek eğitimden azami fayda sağlanılması ve öğrencilerin gelecekteki başarısına yönelik günümüzde konuşulan her konuya hakim olmalarını sağlamaktır.

Bu sebeple BİLSEM sınavlarının önemi artmış, bu sınavlara hazırlanma ve sınavların kazanılması çocuklarımız açısından daha büyük önem taşır hale gelmiştir. BİLSEM sınavlarına en iyi şekilde hazırlanma zemini sunan Bilsemonline’nın amacı, Turkcell nezdinde başlatılan bu proje ile birlikte çok daha donanımlı hale gelen BİLSEM okullarında çocuğunuzun, eğitim görme ihtimalini arttırmak, kazandırdığı diğer yeteneklerle zeka gelişmine yardımcı olmak, kısaca çocuğunuza her alanda katkı sağlamaktadır.

 

 Bilsem Nedir?

Bilsem, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltılmış ismidir. İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarıdır. Türkiye genelinde her ilde bir bilsem olmakla birlikte nüfus yoğunluğuna göre büyük şehirlerde birden fazla bilsem olabilmektedir. Daha fazla bilgi için tıklayınız lütfen… 

 

Bilsem Sınavına Nasıl Hazırlanılır?

İlkokul 1. 2. ve 3. sınıflara devam edip genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında akranlarından ileri düzeyde farklılık gösterdiği düşünülen öğrencilerin sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilmesiyle Bilim ve Sanat Merkezleri'ne öğrenci seçim süreci başlamaktadır. Aday gösterilen öğrencinin velisi uygulama ücretini yatırdıktan sonra gözlem formları sınıf öğretmenleri tarafından e-okul sistemi üzerinde doldurulur. Bilsem Sınavları iki aşamada gerçekleşmektedir. Detaylı bilgi için tıklayınız lütfen… 

 

 

 

 

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store