ASİS Çocuklar için Zeka Testi ve Örnekleri - Bilsem Online

ASİS Çocuklar için Zeka Testi ve Örnekleri

Bilsem 2019-2020 zihinsel yetenek alanında bireysel değerlendirmeye girecek öğrencilere ASİS ve WNV zeka testi uygulanacak. Peki Asis Zeka ölçeği nedir?

Google PlayApp Store
28 Mayıs 2019


2019-2020 Bilsem 2. Aşama Genel zihinsel yetenek alanında bireysel değerlendirmeye girecek 1. Sınıf öğrencilerin değerlendirilmelerinde WNV, 2 ve 3. sınıf öğrencilerin değerlendirilmelerinde ASİS zeka testi uygulanacak.Peki sürekli gündeme gelen ASİS Zeka Ölçeği nedir?

İlk yerli zeka testi ünvanına sahip Anadolu-Sak Zeka Ölçeği Anadolu Üniversitesi ve Millî Eğitim Bakanlığının iş birliğinde geliştirilmiştir. Genel zekâyı ve zekayı oluşturan ana bileşenleri objektif bir şekilde ölçen ASİS,  4-12 yaş aralığındaki çocuklara uygulanmaktadır. Çocukların en önemli gelişimi bu döneminde olduğu için zeka ölçümleri bu yaş aralığında yapılmaktadır. Uygulama süresi 25-45 dakika arasında değişmektedir.

Anadolu-Sak Zeka Ölçeği (ASİS) 7 alt testten oluşmaktadır. 8 farklı performans profili vermektedir.


·       Genel Zekâ Endeksi

·       Sözel Potansiyel Endeksi

·       Görsel Potansiyel Endeksi

·       Bellek Kapasitesi Endeksi

·       Sözel IQ

·       Görsel IQ

·       Sözel Kısa Süreli Bellek Endeksi

·       Görsel Uzamsal İşleyen Bellek Endeksi


Bilsemonline platformunda bulunan kategorilerimizde bellek kapasitesi, genel zekaya uygun soru tipleri, görsel zekayı destekleyen zeka soruları, uzamsal zekayı geliştiren perspektif sorularının yanı sıra 12 farklı kategori ile Bilsem bireysel değerlendirmeye genel zihinsel yetenek alanından girecek öğrencilere sistemimizde ki soruları çözmek yardımcı olacaktır. Blog için tıklayın lütfen… Bilsem sınavına hazırlık?  


Sadece sınav değil çocuğunuzun en önemli gelişim sürecinde  düzenli günlük sorularla zeka gelişimine ciddi oranda katkı sağlayacaktır. Blog için tıklayın lütfen… “Zeka Gelişimi Kaç Yaşına Kadar Sürer?”




ASİS’ i diğer zeka testlerinden ayıran en önemli özellik, bellek genişliği görsel uyaranlar aracılığı ile ölçülmesidir. Diğer zeka testlerinde daha çok sözel testlerle ölçülmektedir. Deneme sınavlarına ulaşmak için tıklayınız. 

 Bilsemonline zeka soruları ile çocuğunuzun;

·       Muhakeme

·       Mantık

·       Dikkat ve Konsantrasyon 

·       Hafıza

·       Hayal gücü

·       Görsel Zeka

·       Çözümleme gibi becerileri gelişir.

 

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store