2.AŞAMA'ya Nasıl Hazırlanmalıyız? (Bilsem Bireysel Değerlendirme) - Bilsem Online

2.AŞAMA'ya Nasıl Hazırlanmalıyız? (Bilsem Bireysel Değerlendirme)

Küresel salgın sebebi ile ertelenen 2. Aşama Bireysel Değerlendirmelerin yapılacağı tarihler belli oldu. Peki 2. aşamaya hazırlık nasıl olmalı?

Google PlayApp Store
17 Mart 2021

Küresel salgın sebebi ile ertelenen Milli Eğitim Bakanlığı Bireysel Değerlendirmelere ilişkin güncellenen yeni takvimi yayımladı. Güncellenen yeni takvim için tıklayın...

Velilerimizin sıkça sorduğu 2. Aşama ile ilgili bilgileri kısa bir bilgi vermek isteriz.

BİLSEM sınavı iki aşamadan oluşmaktadır.

1. Aşama: Tablet ile grup tarama uygulaması.

2. Aşama: Bireysel yeteneklerin (genel yetenek, resim ve müzik) değerlendirilmesi.

Tablet bilgisayar ile grup tarama uygulama sonuçları için tıklayın…

Şimdi sırada uzun süredir beklenilen 2. Aşama yani bireysel değerlendirme sınavı var? Peki 2. Aşamada minik dostlarımızı neler bekliyor?

Bilsem 1. Aşama tüm çocuklara hitap eden bir sınavdı. Ancak 2. Aşama her çocuğu kapsayan bir sınav olmayacak.  Bu sınavda çocuklarımızın yetenekleri ölçümlenecek ve sınav sonuçları bu aşamadan sonra belli olacaktır. Bu demek değildir ki 1. Aşamayı geçemeyen öğrenci daha sonraki yıllarda sınava giremeyecek. Her çocuğun farklı yetenekleri ve çok özel becerileri mevcut. Bu becerileri geliştirerek tekrar sınava hazırlanması mümkün. Bu konuda Bilsemonline, günlük çalışma soruları, farklı kategoriler ve güncellenen deneme sınavlarıyla birlikte çocuğunuzu en iyi şekilde sınava hazırlanmasına yardımcı olacaktır. 

Bilsem 2. Aşama Bireysel değerlendirme için nasıl hazırlık yapılmalıdır?

Zeka gelişimi doğumla birlikte başlayan, teorik ve uygulamalı farklı alanlarda edinilen tecrübe ile gelişimine devam eden, en büyük atılımını ise birkaç farklı dönemde yapan bir olgudur. Yani tüm zeka türleri geliştirilebilir. İlgili yazımız için  tıklayın...

Buna istinaden çocuğunuz hangi yetenek dalında sınava girecekse o alandaki pratiklerine devam etmelidir böylece sınava daha hazır hale gelebilir.

Mesela;

Bilsem’e Genel Yetenek Alanından sınava girecek öğrenciler zeka oyunları, dikkat geliştirici oyunlar, zeka geliştirici setler, puzzle çeşitleri gibi materyallerle zihinsel becerilerini geliştirebilir. Sistemimizde var olan odaklanma, dikkat, muhakeme, hayal gücü vs. becerileri geliştiren günlük çalışma soruları, farklı kategoriler ve güncellenen deneme sınavlarıyla birlikte çocuğunuzun zeka gelişimine büyük katkı sağlayarak sınava hazırlık için benzersiz bir portal oluşturur.

Bilsem’e Resim Alanından sınava girecek öğrenciler resim çizerek görsel zekayı geliştirebilir. Sınava hazırlık sürecinde Bilsemonline.com günlük sorular, farklı kategoriler ve deneme sınavları ile birlikte görsel zekanın eğitilmesine destek olur.

Bilsem’e Müzik alanından sınava girecek öğrenciler, 2. aşamaya yönelik hazırlanan video için tıklayın...

BİLSEM BİREYSEL DEĞERLENDİRME TARİHLERİ

Bireysel değerlendirmeler, 29.03.2021 / 25.06.2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Bireysel değerlendirmeye hak kazanan adayların uygulama tarihleri ve yerlerinin yazılı olduğu giriş belgeleri 22.03.2021’den itibaren kayıtlı oldukları okul idarelerinden alınabilecektir. 

Burada dikkat edilmesi gereken husus, 2. Aşama sınavlarında uygulanan Genel Zihinsel yeteneklerin tespitinde kullanılan yöntemlerin anlık zekayı ölçen yöntemler olması sebebi ile çocuğunuzun sınava zinde ve uykusunu almış bir şekilde girmesi çocuğunuzun potansiyelini göstermesi açısından önem taşımaktadır. 

 

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store